MİLYONLARCA VATANDAŞA MÜJDE GELDİ!

MİLYONLARCA VATANDAŞA MÜJDE GELDİ!

MİLYONLARCA VATANDAŞA MÜJDE GELDİ!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen "torba kanun" tasarısı üzerinde verilen önerge ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını düzenleyen kanunda önemli bir değişiklik yapıldı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamında 2016 yılı Kasım ve Aralık aylarında vergi ve SGK prim ödemelerini yapamayan ve bu nedenle Kanunun getirdiği imkanlardan faydalanma haklarını kaybedenlere ikinci bir şans getirdiklerini açıkladı.

İŞTE BAKANIN AÇIKLAMALARI: Borçlarını yapılandıran ancak ödeme süresinde ödeme yapamayan vatandaşların yapılandırmaları devam etmektedir. Yapılandırılmış borçlar ve yapılandırma işleminin devam etmesi için mayıs ayı sonuna kadar bir taksit yatırmaları yeterli olacaktır. Bazı vatandaşlarımız, geçen Kasım ve Aralık aylarında ödenecek tutarları farklı nedenlerle ödeyememiş ve bu sürelerin uzatılması için yoğun talepte bulunmuşlardı.

Hükümet olarak yaptığımız değerlendirmede, böyle bir uzatmanın uygun olacağı kanaatine vardık. Yeniden yapılandırma kapsamında Kasım ve Aralık aylarında vergi ve SGK prim ödemelerini yapamayan ve haklarını kaybeden vatandaşlarımıza ikinci bir şans getiriyoruz. Haklarını kaybedenler, ödemelerini Mayıs ayı sonuna kadar yapabilecek.

Taksitlerini düzenli ödeyen vatandaşlarımızın da vergi bakımından Ocak ve Mart ayında, sigorta primleri bakımından ise Şubat ve Nisan aylarında ödeyecekleri taksitler dahil olmak üzere tüm taksitlerin ödeme sürelerini faizsiz olarak uzattık. Bundan sonraki yeniden yapılandırmanın tüm taksitlerini 4'er ay uzattık. Hükümet olarak her zaman vatandaşlarımızdan gelen talepleri dikkate aldık. Yani Ocak ayında yapılması gereken ödemeler Mayıs ayında, Şubat ayında yapılması gerekenler Haziranda ve izleyen her taksit bu şekilde 4 ay ötelenerek ödenebilecek. Böylece içinde bulunduğumuz süreçte vatandaşlarımıza yeni bir imkan sağladık‘’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.