Milyonları İlgilendiren Karar 10 Yıldan 2 Yıla İndiriliyor

Milyonları İlgilendiren Karar 10 Yıldan 2 Yıla İndiriliyor

Milyonları İlgilendiren Karar 10 Yıldan 2 Yıla İndiriliyor

Best FM'de "Konuşan Türkiye" programına konuk olan Bakan Müezzinoğlu, kamuda farklı statülerde çalışanların bulunduğunu belirterek, bu konuda hazırlık içinde olduklarını ifade etti.

Müezzinoğlu, "Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek." diye konuştu.

"1,5 MİLYON KİŞİLİK İSTİHDAMA DESTEK VERECEĞİZ"

Bakan Müezzinoğlu, istihdam yaratan işverenlere devletin önemli destekler vereceğine işaret ederek, "Vergi yükünü karşılamak suretiyle işverene destek olacağız. Bunun adı 'Süper İstihdam Teşviki'dir. Bu kapsamda 1,5 milyon kişilik istihdama destek vereceğiz." diye konuştu.

"Büyükanne Projesi"ne ilişkin de bilgiler de veren Müezzinoğlu, vatandaşların projeye ilgisinin yüksek seviyede olduğunu vurguladı.

Projeye kısa sürede 46 binin üzerinde başvuru aldıklarını anlatan Müezzinoğlu, "Bunların da 11 bin 200'ünde kriterler uygun. Tabii protokoller imzalandı. Daha sonra bu kriterler daraltılacak mı, farklı bir düzenleme mi olacak, şubat sonunda karar vereceğiz. Mart başı itibarıyla bu projede startı vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

TAŞERONA KADRO GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, "Anlaşma olmazsa mahkeme yolu açık. 10 yıl önce ayrıldığım bir işyerinde avukat bir arkadaş dedi ki 'Hakkını ararsan, bana vekaletini ver, yarısı senin yarısı benim.' Böyle bir hukuk yok. Geriye dönük alacaklar için mahkemeye başvuru süresini 2 yıla indirmeyi planlıyoruz" dedi. Mevzuatta geçerli olan süre 10 yıl. Kıdemde referandum oylamasından sonra Müezzinoğlu, herkesin görebildiği şeffaf ve sürdürülebilir bir kıdem tazminatı fonunu ele alınacağını bildirdi.

Taşerona kadro konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  taşeron, sözleşmeli veya başka bir statüde çalışan tüm kesimleri aynı çatı  altında değerlendirmeyi planladıklarını belirterek, "Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha  sabır göstersinler, bu sene çözülecek." diyerek bu sürecin devam ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.