Müezzinoğlu, Belediye personel alımları merkezi olacak

Müezzinoğlu, Belediye personel alımları merkezi olacak

Müezzinoğlu, Belediye personel alımları merkezi olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı (ÇSGB) Mehmet Müezzinoğlu kamuya personel alımları kapsamında çok önemli açıklamalarda bulunduğu. Bilindiği üzere tüm belediyelere personel alımları o belediyenin ekibi tarafından yapılmakta bu da haliyle herkesin şikayet ettiği bir sorunu gündeme getirmekteydi.

Her belediyenin yerel seçimler sonrasında yapılan seçimle göreve geldiği düşünüldüğünde, personel alımları ile ilgili olarak torpilinde önü kesilememektedir. Her belediye kendi personelini kendisi aldığından bu sistem değiştiriliyor.

Bakan yaptığı açıklamada FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında mücadele çalışmalarında kamuya alınacak tüm personellerin en ince ayrıntısına kadar inceleneceğini ve temiz kağıdıyla memuriyet döneminin başlayacağını belirtti. Ayrıca en önemli detay ise belediyelere alınacak personeller ile ilgiliydi.

Artık belediye personelleri kendi bünyesinde rastgele alım şeklinde değil merkezi sınav sistemi ve güvenlik soruşturmalarından sonra alımlar gerçekleştirilebilecek. Bu sayede hem torpil döneminin sona erdirilmesi ve terör örgütleri ile bağlantılı olanların kamuda istihdam edilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kamu personelleri ile ilgili olarak tüm statülerin değişeceğini ve belediyelere personel alımlarında yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Güvenlik soruşturmalarında liyakat ve sadakat ön koşul olarak masada olmasının yanı sıra merkezi sınav ile de terör örgütlerinin yapılanmasının önüne geçilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum