Müezzinoğlu'nun Taşeron Kadro Açıklamasına İlk Tepkiler

Müezzinoğlu'nun Taşeron Kadro Açıklamasına İlk Tepkiler

Müezzinoğlu'nun Taşeron Kadro Açıklamasına İlk Tepkiler


1 Kasım öncesi taşeron işçiler kadroya alınacak mı? sorularına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu 

:"Esasında tabi bu yalnız bakanlığımız için değil hükümetimiz için değil, Türkiye'nin çalışan hayatı veya kamu çalışanı hayatı bakımından önemli bir konu başlığı esasında bugün geldiğimiz noktada, kamu çalışanı memur, işçi, geçici işçi, sözleşmeli işçi, alt hizmet alımları gibi karmaşık ve birbiri arasında uyumsuzluğu yoğun olan bir yapımız var.

 O nedenle başarabilirsek, kamu çalışanı veya kamu personeli reformunu bir bütün olarak alarak, mevcut olan yapının ilave kargaşa ve karmaşıklığını arttıran değil, sistemi yeniden kurgulayan a'dan z'ye yeniden kamu çalışanı statüleriyle şekillendirebilen bir yapıyı çalışıpta bir bütüncül yapıyı ortaya koyan esasında çalışanımızda ülkede bu anlamda çok daha rahat edecek.

 Geleceğe çok daha iyi bilerek ve sistematiği daha iyi kurgulanmış bir yapıyla bakabilecektir. Şu anda sistemin çok farklı alanlarıyla çok farklı sıkıntıları var. Bu anlamda bu yükü arttıran bir bakışı, hızla bunu mu yapalım, hızla bir kamu personel reformunu başararak hepsini burada çözmek mi daha doğru , ikinci söylediğim daha zor ama daha zor. 

Hükümet olarak bunları değerlendireceğiz. Şu anda hükümetin bu alanda vereceği karara yönelik bir çalışma yürüteceğiz. DEMİŞTİ.

Çalışma bakanının taşeron işçiler ile ilgili kendisine yöneltilen soruda bir kez dahi (taşeron) dememesi de ayrı tepki çekti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , tarafından uzun zamandır yürütülen kadro çalışmalarında henüz sonuç alınamadı. 

Bilindiği gibi aylar önce yapılan açıklamalarda "%99.9" 'u sona erdi denilen taşeron işçilerin kamuda istihdamı tam anlamıyla yılan hikayesine döndü.

TAŞERON İŞÇİLER: "BİNALİ YILDIRIM MÜDAHELESİ ŞART 

" Taşeron işçilerin büyük bir çoğunluğu Başbakan Binali Yıldırım'ın çalışmaların hızlandırılması konusunda müdahele etmemesi ve talimat vermemesi durumunda kadro hayalinin daha ileri tarihlere erteleneceğini düşünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum