Müjde Geldi 500 Subay 3 Bin Astsubay Alınacak

Müjde Geldi 500 Subay 3 Bin Astsubay Alınacak

Müjde Geldi 500 Subay 3 Bin Astsubay Alınacak

Bilindiği üzere askeri okullar, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kapatılmıştı. Askeri okulların yerine de Milli Savunma Üniversitesi kurulması gündemdeydi. Kurulan akademiler arasında sadece Milli Savunma Üniversitesi yok. Bunun dışında bir de Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi de kuruldu.

İşte kurulan bu Milli Savunma Üniversitesi’nde eğitim almak üzere 500 subay ve 3 bin astsubay alınacağı müjdesini verdi. Efkan Ala’nın açıklamalarına göre artık lise döneminde askeri bir eğitim bulunmayacak. Bunun nedeni ise lise döneminde insanların tam erginliğe erişememiş olması. Lise mezuniyetinden sonra öğrenciler akıllarını kiraya vermeyecek. Çok daha sağlam bir iradeye sahip olacaklar şeklinde açıklama yaptı.

Bakan Efkan Ala, sadece alımların yapılacağı hakkında bir müjdede bulundu. Onun dışında hangi yaş, hangi cinsiyet, hangi üniversite bölümü gibi detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde öğrenmiş olacağız. Bu üniversite ve akademilerde eğitimler de 1 Ocak 2017 tarihiyle başlayacak.

MEMURLARAHaber Sitesi’ni takip ederek ileride detaylı bilgileri verilecek olan subay ve astsubay alımları hakkında bilgilere en hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum