Müzik Öğretmenleri ATAMA Bekliyor

Müzik Öğretmenleri ATAMA Bekliyor

Müzik Öğretmenleri ATAMA Bekliyor

Milli Eğitim Bakan liginin bu sene düzenlediği destekleme ve yetiştirme kurslarında Müzik dersini 53 bin 245 öğrencin seçmiş olması, Müzik öğretmeni ihtiyacını artırdığı için atama bekleyen Müzik Öğretmenleri için bir umut olmuştur.
 Ayrıca Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nun ilkokuldan sonra her çocuğun en az bir enstrüman çalabilmesini sağlayacağız açıklaması şubat ayında yapacak 30 bin öğretmen atamasında beklentileri arttırmıştır.        
Müzik Öğretmenleri Seslerini sosyal medyada açtıkları imza kampanyası ve etkinliklerle duyurma çalışan Müzik öğretmenleri yetkililere seslenerek okullardaki Müzik eğitiminin çocukların psikososyal gelişimi için çok önemli olduğunu, her bir çocuğun okul öncesinden başlayarak Müzik eğitimi almaşı gerektiğini vurgulayarak kendilerine bu görevin verilmesini önemle istiyorlar.
 Müzik dersi eğitimin her kademesinde çocukların kişisel ve sosyal gelişimi için büyük önem arz etmektedir. Yetenekli bireylerin ortaya çıkması ve yeteneklerinin bilinçli bir şekilde kullanılması sosyal ve toplumsal konularda etkili iletişim kurulması ancak Müzik Bölümü’nden mezun olan yetenekli öğretmenlerin vasıtasıyla mümkün olabilir. Başka Branş öğretmenlerinin Müzik derslerine de girmesi hem o öğretmenler için zor hem de öğrencilerin müzikle tanışmasında yanlış yönlendirmelere neden olmaktadır. Önem arz eden bir diğer konu ise Müzik ders saatlerinin haftada en az 2 saat olarak okutulması gerektiğidir. Bilindiği gibi şuan Müzik dersi haftada 1 saat okutulmakta bu da çocuklar için ister istemez gereksiz bir ders izlenimi oluşturmaktadır. Bunun ortadan kalkması için özellikle okul idarecilerinin okullarının Müzik dersine ihtiyacı olduğunu belirtmesi büyük önem arz etmektedir. Bu sayede öğrenci hem müziğin önemini kavrayacak hem de enstrümanına daha fazla vakit ayırabilecektir. İşte gerek okul öncesi, gerek ilkokul, gerekse lise ve sesin daha bilinçli kullanılması için özellikle imam hatip liselerindeki Müzik eğitimine daha fazla önem verilmeli Türk Müziğinin makamsal yapısını da daha doğru, etkili ve bilinçli kullanarak müziğimizi evrensel değerlere ulaştırmak için, geleceğin Neşet Ertaşlarını, Aşık Veysellerini, Mozartlarını yetiştirmek için 2016 yılı şubat atamasında Müzik öğretmenliğine en az 1500 kontenjan verilmelidir. Umarız yetkililer bu sese bir kulak verir ve Şubat atamasında atama bekleyen müzik öğretmenlerinin yüzünü güldürür.
Atama Bekleyen Müzik Öğretmenleri
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum