Muzun Pek Dikkat Etmediğiniz 10 Faydası

Muzun Pek Dikkat Etmediğiniz 10 Faydası

Muzun Pek Dikkat Etmediğiniz 10 Faydası

10- Onkolojik Hastalıklar
Muzun olgunlaşmış hali genelde kahverengi ve kara bir görünüme yakındır. Genelde bazı insanlar bu şekilde kabuğa sahip muz yemeyi sevmez. Fakat olgunlaşmış muz, Onkolojik hastalıklar ile yani Tümör ile savaşmada vücudunuza faydalar sağlar. Genelde pek çok olgunlaşmış meyvede bu protein bulunur. Kabuğu kahverengi olan muzlarda da onkolojik hastalıklara karşı direnç kazandıracak bu protein bulunmaktadır.
9- Kramplar
Genelde insanların yaşadığı krampların sebebi mineral ve vitamin eksikliğidir. Muz bu noktada sizlere yardımcı olur. Çünkü muz potasyum ve magnezyum bakımından oldukça zengindir. Bu sebeple düzenli olarak muz yemek, kramplara yakalanma şansınızı düşürecektir. Genelde atletlerin ve sporcuların fazla muz tüketmesinin nedeni de budur.
8- Böbrek Hastalıklar
Genelde yüksek potasyuma sahip olan gıdalar, böbrek taşının oluşumunu önleyebilir. Yapılan araştırmalarda göstermiştir ki, düzenli olarak muz tüketmek böbreklerde kötü huylu tümör oluşmasını %40'a kadar azaltır.
7- Kalp
Kalp rahatsızlıkları çeken insanlara genelde potasyum bakımından zengin gıdalar önerilmektedir. Yani yüksek tansiyon, kalp damar rahatsızlıkları olan insanlar, potasyum bakımından zengin olan muzu tüketebilir. Doktorlara göre günde 1.3 gram potasyum almak, kalp ile ilgili sorunları %26 oranında engelleyebilmektedir. Doktorunuzun tavsiyesini de dinleyerek düzenli olarak muz tüketmek sağlığınız açısından faydalı olabilir.
6- Damar Temizliği
Damar tıkanıklığının nedenlerinden birisi de kolesteroldür. Muzun içeriğinde bulunan fitosteroller kolesterolü düşürmeye ve damar sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır. Bu rahatsızlıklara sahip olan insanlarda muz tüketmeyi düşünebilir.
5- Mide
Doktorlar genelde Ülsere sahip kişilerin muz yemesini tavsiye eder. Muz mide çeperini korumaya yarayan mukozayı arttıran enzimler içerir. Yani muz tüketmek Ülser ile başa çıkmak için başvurabileceğiniz yollardan birisi olabilir.
4- İyi Bir Ruh Hali
Muzda dopamin yani mutluluk hormonu vardır. Bu dopamin sinir sistemlerimize pozitif etki edebilecek B vitaminine sahiptir. Eğer kendinizi kötü hissederseniz muz yemeniz mutluluk hormonun uzun devreye girmesine sebep olur. Yani kısaca kendinizi kötü hissettiğiniz zaman muz yiyin.
3- Enerji Kaynağı
Muzda bulunan mineral ve vitamin bolluğu süper bir enerji kaynağıdır. Vücudumuzda basit karbonhidratlar kolay sindirilir bu sebeple muz yediğimiz an ihtiyacımız olan enerjiyi hemen alabiliriz. Güne daha enerjik başlamak için muz yemek önemlidir.
2- İnce Bir Vücut
Dirençli bir nişasta tüketimi vücudunuzdaki yağların toplanmasını önler ve enerji tüketimini arttırır, bu da kilo vermek isteyen insanlara çok yardımcı olur. Uzmanlar günlük nişasta tüketiminin en az 10 gram olması gerektiğini söylemektedir. Tabiki sadece muz yemek yeterli olmaz. Muz tüketirken sporda yaparsanız bu sizin daha çabuk zayıflamanızı sağlar.
1- Şeker Hastaları İçin Muz
Muz özel tropikal bir meyvedir. Bu meyvenin içerisinde dirençli nişasta bulunur buda şeker hastası olan kişilerin iyileşmesinde büyük rol oynar. Tam olarak sararmamış yani olgunlaşmamış muzlarda bu nişasta daha çok bulunur. 1 ve 2 numaralı muzda yani olgunlaşmamış muzda olgunlaşmış muza göre daha fazla nişasta bulunmaktadır. Yeşil muzda 12.5 gram nişasta bulunurken, sarı muzda yani olgunlaşmış muzda 5 gram nişasta bulunmaktadır.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.