Naci Ağbal’dan Son Dakika Taşeron Açıklaması

Naci Ağbal’dan Son Dakika Taşeron Açıklaması

Naci Ağbal’dan Son Dakika Taşeron Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamada taşeron kadro şartları, emeklilik durumu, kimlerin kadroya alınacağı gibi birçok önemli soruyu cevapladı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın ve Naci Ağbal’ın açıklamaları düşünüldüğünde taşerona kadro müjdesi en yakın zamanda tamamlanacak gibi duruyor. Bakan Ağbal’ın yaptığı açıklamalar içinde en önemli noktalardan birisi de kadroya alınan taşeronun sözleşmesinin 3 yılda bir yenileneceği oldu. Bu da şu anlama geliyor : “Taşeron kadroya geçtikten 3 yıl sonra yine güvende kalmayacak.”

Taşerona Kadro Sistemi Nasıl İşleyecek ?

720 bin sayının nasıl belirlendiğini açıklayan Bakan Ağbal, bu sayının kurumlardan toplanan verilere dayandığını  belirtti. Gelmesi düşünen taşerona kadro düzenlemesi de bu 720 bin kişiyi kapsıyor. Fakat kadroya alınan taşeronun statüsü diğerlerinden farklı olacak. Bakan Ağbal’ın açıklamarına göre yeni bir statü geliyor. Bu statünün adı “özel sözleşmeli personel statüsü” olacak. Kamuda istihdam edilecek taşeronlar da bu statüde yer alacak. Bu statüdeki taşeronların sözleşmeleri 3 yılda bir yenilenecek. Ayrıca Bakan Ağbal bu düzenlemelerin geleceğe yönelik bir düzenleme olduğunu belirtti.

Kamuya Kaç Kişi Alınacak ?

Kadroya alınacak kişilerin belirli şartları taşıması gerektiğini belirten Ağbal, 1 Kasım’dan sonra işe girent taşeronların kadroya alınmayacağını belirtti. 1 Kasım’dan önce de şartlara uyan taşeronları kadroya alacaklarını belirtti. Peki bahsettiğimiz bu şartlar neler? Bakan Ağbal’ın açıklamasına göre SGK’ye göre emeklilik yaşı geçmiş kişiler kadroya alınmayacak. Kurumlara sınav şartı getirilecek. Kurumların ihtiyaçlarına göre düzenlenecek olan sınavlarla eleman alınacak. Yani sayı 720 bin gözükse de sadece şartlara uyan taşeronlar işe alınacak.

3 Yıl Sonra İşler Garanti mi?

Sözleşmelerin 3 yıl sonra yenileneceğini belirten Bakan Ağbal, sözleşme yenilerken de bazı koşullara dikkat edeceklerini belirtti. Taşeronların, iş performansına bakılacak, beklenen performansı verip vermediği kontrol edilecek. Buna göre de bu statüde işe başlayan taşeronlar emekli oluncaya kadar sözleşmeleri yenilenecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.