Nihayet Taşeron İşçilerin Sorunları TBMM Gündemine Geldi!

Nihayet Taşeron İşçilerin Sorunları TBMM Gündemine Geldi!

Nihayet Taşeron İşçilerin Sorunları TBMM Gündemine Geldi!

Taşeron işçiler kadro almalarına rağmen sorunları ve mağduriyetleri devam ediyor. Bunun yanında kadro alamayan da pek çok taşeron işçi kadro haberi bekliyor. Taşeron sorunları uzun zamandan sonra ilk kez meclis gündemine taşındı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurulda söz alarak, Türkiye’de mağdur olan kesim içerisinde yer alan; geçici ve mevsimlik işçiler, Belediye ve İl Özel İdarelerinde 5 ay 29 gün çalışmak zorunda bırakılanlar, TYP çalışanları, kamudaki kiralık araç şoförleri ve vekil imamların sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Gürer, “İşsiz "Açım." diyor, çalışan işten atılıyor, bu feryatları Sayın Cumhurbaşkanı duymuyor mu?” dedi.

“İHALE VE ÇALIŞMA SÜRESİ MAĞDURLARININ FERYADINI DUYUN!”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kamuda geçici ve mevsimlik olarak çalışan işçilerin işten çıkarılmasına tepki gösterdi. Gürer, “Belediye ve il özel idaresinde beş ay yirmi dokuz gün çalışanlar için amir izniyle uzatma hakkı kanun hükmünde kararnamede yer almadığından işçiler işsiz kalıyor.

KADRO ALAMAYAN TAŞERON İŞÇİLER
Toplum yararına çalışan güvenlik görevlileri, Millî Eğitimde çalışanlar, kamuda kiralık araç şoförleri ihale ve çalışma süreleri nedeniyle işten çıkarılıyor” dedi.

“DİYANET ÇALIŞANLARI VE VEKİL İMAMLAR DA MAĞDUR”
Diyanet İşlerinde çalışanların yaşadığı sorunları tek tek anlatan, vekil imamların 2013 yılından beri mağdur olduğunu hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Asıl işi yapıp asıl kadro verilmediği gibi, işlerinden de çıkarılıp açıkta kalıyorlar. Kıdem tazminatından nakil hakkına özlük haklarından yararlanamıyorlar. AKP iktidarı, vekil imamları dahi görmezden gelip onları yoksulluğa mahkûm kılıyor. İşsiz "Açım." diyor, çalışan işten atılıyor, bu feryatları Sayın Cumhurbaşkanı duymuyor mu?” dedi. sgkrehberi-ankahaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum