NİSAN'DA 40 BİN ATAMA OLACAK GİBİ

NİSAN'DA 40 BİN ATAMA OLACAK GİBİ

Sitemizde en çok yorumlanan haberimiz “Öğretmenler Müjde! Seçim Öncesi Bir Atama Daha Yapılacak!” haberiydi.

 Bu habere öyle çok yorum yapıldı ki en çok yorumlanan haberler kategorisinde ilk sıraya oturdu. Haberimize yapılan yorumlarda öğretmen adayları kendi branşlarında atama sayıları tahminlerini yazıyorlardı. Bu yazımız dikkat çekmiş olmalı ki aldığımız duyumlara göre Milli Eğitim Bakanlığı illere ve ilçelere yazı göndererek norm güncellemelerini istemiş. Bu bize atama ihtimalinin güçlendiğini gösteriyor.

 Çünkü bundan önceki tüm atamalarda kontenjan belirlemek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) norm güncellemesi istemiş ve bu güncellemelere göre kontenjanları açıklamıştı. 7 Haziran 2015 Pazar günü 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yapılacak. Bu seçimde iktidar partisi oylarını artırmak için geçen seçimlerde olduğu gibi öğretmen adaylarına ve memur olmak isteyen adaylara müjde verebilir.  

 

Bu da seçime doğru atama yapılır mı sorusunu aklımıza getirdi. Hem okullardan norm kadro güncellemesi istenmesi hem de 7 Haziran 2015’te 25. Dönem Milletvekili genel seçimi yapılacak olması 2015 Nisan ayında bir atama yapılacağı ihtimalini güçlendiriyor. Neden Nisan Ayı? Herkes 2015 Nisan atamasından bahsediyor fakat neden Nisan ayı? Genel seçimlerin 7 Haziran’da yapılması Haziran ayında bir atama yapılma ihtimalini düşürüyor. Mayıs ayı da Milletvekilleri adaylarının miting gösterileri ile geçeceğinden daha sakin geçmesi beklenen Nisan ayı atamalar için daha uygun gözükmektedir. Hem Nisan ayında yapılacak bir atama iktidar partisininde mitinglerde elini kuvvetlendirecektir.

 

Bu atamayı mitinglerinde halkı etkilemek için kullanacaklardır. Tabi ki bu işin siyasi kısmı. Bizi ilgilendiren öğretmen arkadaşlarımızın atamalarının yapılması. 2015 Nisan Ataması Kontenjanı Atama kontenjan sayıları konusunda gelen yorumlar okunduğunda çoğu yorumda 40 bin atamadan bahsedilmektedir. Fakat Ocak ayında 15 atama yapılınca ve 2015 Ağustos ayında KPSS’ye göre atama yapılacağından Nisan 2015’te yine en fazla 15 bin atama yapılacak gibi duruyor. Umarız biz yanılırız ve yorum yapan öğretmen arkadaşlarımızın dilekleri kadar atama yapılır. En son Açıklanan Ücretli Öğretmen sayısından sonra Nisanda yapılacak Atama sayısının hem öğretmen adayları hem de öğretmen bekleyen öğrencilerin magdur edilmemesi için fazla sayıda ve adaletli olmalıdır mebajans

 2015 NİSAN ÖĞRETMEN ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

 

2015 KPSS TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum