NÜFUS CÜZDANIYLA İLGİLİ EMSAL OLACAK KARAR !

NÜFUS CÜZDANIYLA İLGİLİ EMSAL OLACAK KARAR !

NÜFUS CÜZDANIYLA İLGİLİ EMSAL OLACAK KARAR !

Antalya'da elektronik işiyle uğraşan Levent Kontaş, iş için girip çıktığı otellerde iş boyunca kimliğine el konulunca konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) taşıdı. 2 yıl 4 ay sonunda kimlik fotokopisinin hukuka aykırı olduğu kararı verildi. 20 yazışmanın ardından Kontaş, lehine olan bir tavsiye kararı almayı başardı.


"Üzerime 4 hat çıkmış"Kimlik kopyalama mağduru 46 yaşındaki Mustafa Özçelik ise çeşitli zamanlarda belirli yerlere bırakmak zorunda kaldığı kimlik fotokopilerinin suistimal edilerek üzerine 4 adet GSM hattı çıkarıldığını kaydetti.Bu hatların durumu hakkında da net bilgiler alamadığından yakınan Özçelik,

"İş için girip çıktığımız otellerin girişinde güvenlik noktasına kimliklerimizi bırakıyoruz. Bu süre zarfında kimlik üzerinde neler yapılıyor bilemiyoruz. Fotokopi çekilip üzerine foto ekleyerek başka işlerde kimliğimiz kullanılabilir. Çevremizde bu şekilde mağdur olan var. Güvenlik amacıyla alınan kimliğimizden mağdur oluyoruz. O kadar ileriye gidilmiş ki benim üzerime olan hatları değiştirebilmişler bile. Nerede ne zaman kimliğim alınmış bilemiyorum" dedi.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.