NVİ Nüfus Müdürlüğü 5 Bin Devlet Memuru Alımı Başvuruları

NVİ Nüfus Müdürlüğü 5 Bin Devlet Memuru Alımı Başvuruları

NVİ Nüfus Müdürlüğü 5 Bin Devlet Memuru Alımı Başvuruları

2017 yılında tüm ilçe nüfus müdürlüklerinde başlayan yeni çipli kimlik kartı dağıtımı sürüyor.

2 yılı aşan süreçte 82 milyon nüfusun yarıya yakını yeni kimlik kartına geçiş yaptı. E-Nüfus Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ali Kart açıklamalarında yurt genelinde nüfus müdürlüklerinde 11 bin civarında personel ile hizmet verdiklerini ifade etti. Ayrıca Kurt açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"1 Ocak 2017 tarihinde tüm ilçe nüfus müdürlüklerinde başlayan çipli kimlik dağıtımı şu ana kadar yaklaşık 37 milyon kişiye ulaşmıştır" 

PERSONEL SAYISI

Sendika olarak yeni kimlik kartına geçiş sürecinin daha verimli olması için önerilerde bulunduklarını belirten Kart, Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle tahsis edilmesine karar verilen bin 600 memur alımının yapılmasını, buna ilaveten 3 bin 500 memurun daha alınmasını istedi.

Kart ayrıca, adres işlemlerinin e-devlet üzerinden e-devlet şifresi ile yapılabilmesi, göçle gelen vatandaşların adres işlemlerinin göç idaresi tarafından yapılması, emniyet ve kolluk kuvvetlerinde bulunan parmak izi verilerinin tümünün nüfus müdürlüklerine devrinin tamamlanması, kaymakamlık binası dışında hizmet veren nüfus müdürlüklerine güvenlik kadrosu tahsis edilmesini talep etti.


 
Ancak söz konusu alımların ne zaman yapılacğaı hakkında net bir açıklama yapılmadı. Bu bağlamda bir gelişme olduğunda anlık bildirim almak için ücretsiz mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 
İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında nüfus memuru alımının 2019 yılı içinde yapılacağını ve sayısının da 1100 olacağını belirmişti. Ancak Bakan Soylu yaptığı açıklamalarında ilanın hangi tarihte yayımlanacağını ifade etmemişti. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde artık lise mezunu alımlar yapılmıyor. Bu nedenle 1100 nüfus memuru alımlarındaki mezuniyet şartı önlisans ve lisans olarak açıklanacak. 

GENEL ŞARTLAR

Birçok devlet memurluğu için aranan 35 yaş şartı nüfus memuru alımlarında da aranıyor. 1 Ocak 2019 tarihi itibari ile ilanın yayınlanacağı baz alınarak 35 yaşını yaşını geçmemiş adaylar başvuru yapabilecek. Tam yaş hesaplaması için 01.01.1984 ve sonrasında doğanlar başvuru yapabilecek. Yani bu tarihlerden önce doğanlar maalesef yaş şartını sağlayamadığı için başvuru yapamayacak. 

Bunun yanı sıra yayımlanacak olan ilanda KPSS şartı da aranacaktır. Bu bağlamda yayımlanacak olan ilanda Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP(3), Ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türünden en az 60 puan alma şartı aranacaktır. 

Konu ile ilgili olarak Nüfus Memuru alım ilanı yayımlandığında anlık olarak haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum