O Çalışanlara Kadro için Kanun Teklifi Verildi!

O Çalışanlara Kadro için Kanun Teklifi Verildi!

O Çalışanlara Kadro için Kanun Teklifi Verildi!

Kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi için İsmail Koncuk kanun teklifi verdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kamu-Sen eski Genel Başkanı, İYİ Parti Adana milletvekili Koncuk “Sözleşmeli öğretmen, sözleşmeli sağlık çalışanı ve 5393 Sayılı Kanun kapsamında çalışanlar ve tüm 4 B’li memurların 4 A kadrosuna alınmasıyla ilgili kanun teklifi verdim. Umarım tüm siyasi partiler bu sıkıntıyı çözmek konusunda sorumluluklarını yerine getirir. Hayırlı olsun.” dedi.

Kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi için İsmail Koncuk kanun teklifi verdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kamu-Sen eski Genel Başkanı Koncuk “Sözleşmeli öğretmen, sözleşmeli sağlık çalışanı ve 5393 Sayılı Kanun kapsamında çalışanlar ve tüm 4 B’li memurların 4 A kadrosuna alınmasıyla ilgili kanun teklifi verdim. Umarım tüm siyasi partiler bu sıkıntıyı çözmek konusunda sorumluluklarını yerine getirir. Hayırlı olsun.” dedi.

SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA GEÇİRİLMESİ

İyi Parti Adana Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi İsmail Koncuk 20.09.2018 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına 657 sayılı Devlet Memurların Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi. Milletvekili Koncuk kanun teklifinin gerekçelerini de ekleri ile birlikte ayrıntılı olarak TBMM’ye sundu.

İsmail Koncuk’un 657 DMK değişikliği, sözleşmeli öğretmenlerin ve diğer sözleşmeli kamu personelinin kadroya alınması için verdiği kanun teklifi;

İyi Parti Milletvekili İsmail Koncuk tarafından sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için verilen kanun teklifi TBMM’de daha fazla sayıya sahip partiler tarafından desteklenmesi gerekmektedir. Yoksa teklif sadece teklif olarak kalacak ve değişiklik yapılmayacak. Bunun için AK Parti tarafından kabul görmesi gerekiyor.

HÜKÜMET SICAK BAKMIYOR

Hükümet ise sözleşmeli personel istihdamından şu anda vazgeçeceğe benzemiyor. Çünkü yapılan açıklamalarda mahrumiyet yerlerinde personel tutulması için sözleşmeli modele ihtiyaç duyulduğuna inanılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.