O Taşeron işçilere Paralar Tek Seferde Ödenecek!

O Taşeron işçilere Paralar Tek Seferde Ödenecek!

O Taşeron işçilere Paralar Tek Seferde Ödenecek!

Manisa'nın Soma ilçesinde 2014 yılında 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından işten çıkarılan madenciler, uzun zamandır bekledikleri tazminatlarına 2020 yılının ilk aylarında kavuşacak. Konuyla ilgili AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, maden işçilerini sevindirecek bir açıklama yaptı.

Özkan, "Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan elim kaza, özelde Soma'da genelde de ülkemiz genelinde toplumda derin yaralar açmış, büyük acılara ve üzüntülere sebep olmuştur.

Kaza sonrasında devletimiz yaraların sarılması için bütün kurumlarını seferber etmiş, bunun yanı sıra hayırseverler ve sivil toplum kuruluşları da yaraların sarılmasına ve acıların dindirilmesine yardımcı olmaya çalışmışlardır.

Elim kaza sonrasında devletimizin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın ve Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğünün gayretleri ile madenlerin açık kalması sağlanmış, bir yandan da yeni maden sahalarının üretime açılması hususunda üç ihale yapılmış ve toplam 400 milyon tonluk maden sahası üretime açılmıştır.

31 Ekim 2019 tarihinde de Işıklar bölgesindeki 53 milyon tonluk bir sahada ihale edilerek üretme açılacaktır. Geride kalan beş buçuk yılda maden ocaklarının kapanmaması üretimin ve istihdamın devam etmesi için Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından 1 katrilyon TL'ye yakın ödeme yapılmış, 3 bine yakın işçinin maaşları Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından ödenmiştir." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.