Öğrencilere müjdeli haber! İkinci bir hak..

Öğrencilere müjdeli haber! İkinci bir hak..

Öğrencilere müjdeli haber! İkinci bir hak..

İstanbul bugün kara gömüldü, yollar kapandı. İptal edilmeyen Açık Öğretim Lisesi Sınavları (AÖL) ise öğrencilerin için çileye döndü. Bazı öğrenciler sınava yetişemezken bazı bölgeler de ise sınav görevlileri sınava yetişemedi.

MEB: KAR NEDENİYLE SINAVA GİREMEYENLERE TELAFİ HAKKI VERİLECEK

Öğrencilerin mağdur olması üzerine sınava giremeyen öğrenciler için ikinci bir hak tanınacağı bildirildi. Açıklamada bulunan MEB yetkilileri sınav takvimindeki sıkışıklık sebebiyle genel bir erteleme yapamadıklarını belirtti. Yetkililer, İstanbul'da kar nedeniyle sınava giremeyen öğrenciler için telafi sınavı hakkı verileceğini söyledi.

SINAV ERTELEME YETKİSİ VALİLİKLERDE DEĞİL

İstanbul'da etkili olan kar yağışı AÖL(Açık Öğretim Lisesi) sınavına girmek isteyenleri vurdu. Sınava girmek için zorlu bir mücadele veren öğrencilerden bazıları başarılı oldu, bazılarıysa sınava yetişemedi. Sabah gazetesinde yer alan habere göre bazı öğrencilerin sınav merkezlerine ulaşamaması sosyal medyada tepkilere neden oldu. İstanbul'da sınava giremeyenler tepkilerini Valilik'e gösterdi, fakat Türkiye genelinde yapılan AÖL sınavlarının ertelenmesiyle ilgili karar yetkisinin valiliklerde olmadığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.