ÖĞRETMEN ATAMA SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLİYOR!

ÖĞRETMEN ATAMA SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLİYOR!

ÖĞRETMEN ATAMA SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLİYOR!

Resmi Gazete’de yayımlanan açıklama ile öğretmen atamalarında sistemin değiştirileceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şu anki sistemde öğretmen atamalarındaki kriter KPSS sınavları idi. Öğretmen adayları KPSS sınavından Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve eğer bölümleri için gerekliyse alan sınavlarına giriyorlardı. Bu sınavlarındaki başarı puanları esas alınarak adaylar sözlü sınava çağrılıyordu. Sözlü sınavında da başarılı olarak geçen adaylar ise öğretmen olarak atanmaya hak kazanmış bulunuyordu.

Bir Çok Kriter Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan bildiride, öğretmen atamaları için artık birden fazla kriterin olacağı ifade edildi. Açıklama da öğretmen adayının lisans başarısının da atamalarda etkili olacağı belirtiliyor. Öğretmen adayları öğretmen yeterliliklerinin ölçülebilmesi amacı ile seçme sınavlarına katılacak. Açıklamada içeriğinden bahsedilmiyor ancak, adaylardan ürün seçki dosyası istenecek. Daha önceden de bazı haberlerimizde belirttiğimiz gibi öğretmenlik stajı önem kazanacak ve adayın öğretmenlik uygulaması değerlendirmesi de atama için bir kriter olacak. Bir diğer belirtilen kriter ise şu an ki sistemde de var olan sözlü sınav olacak. Belirtilen bir diğer husus ise şu andaki sistemdeki gibi yeni sistemde de asgari puan şartı olacak.  Resmi Gazete’de belirtildiği üzere öğretmenler için planlanan yeni atama sistemi 2018 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş olacak.

Doluluk Oranları Açıklanacak

Yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından artık her sene öğretmenlik bölümlerindeki doluluk oranları açıklanacak. Böylece üniversitelerdeki lisans bölümlerdeki kontenjanlar da bu doluluk oranına göre belirlenebilecek.

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.