Öğretmen Atama Sonuçları Atama.Meb.Gov.tr

Öğretmen Atama Sonuçları Atama.Meb.Gov.tr

Öğretmen Atama Sonuçları Atama.Meb.Gov.tr

Milli Eğitim Bakanlığı, 30 bin öğretmen atamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle bugün yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 30 bin öğretmen ataması töreninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacağı belirtildi.

Törenin MEB Şura Salonu'nda saat 11.00’de gerçekleştirileceği bildirildi.

Başvuru için Adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyordu. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için “KPSSP121”, diğer alanlar için ise “KPSSP10” puan türündeki taban puan dikkate alındı.
 
Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabildi. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası “ilk atama”, “yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama” ve “milli sporcuların ataması” şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.
 

Adaylar, 2-8 Şubat’ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yapacak, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat’ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek. Aday öğretmenliğe veya öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum” veya “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini işaretlediler.

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.