ÖĞRETMEN İSTİHDAMIYLA İLGİLİ MADDE TASARIDAN ÇIKARILDI

ÖĞRETMEN İSTİHDAMIYLA İLGİLİ MADDE TASARIDAN ÇIKARILDI

KHK'de yapılan düzenleme nedeniyle sözleşmeli öğretmen istihdamıyla ilgili madde tasarıdan çıkarıldı.

TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Tasarının 12. maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin önerge üzerinde konuşan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan'ın "Kürt illeri" ifadesini kullanması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, tepki gösterdi.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, "Kürt illeri" sözünden rahatsızlık duyulmaması gerektiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu 2012 yılında Diyarbakır'da sıklıkla Kürdistan kelimesini kullandığını, kendilerinin de bunu söylemekte sakınca görmediklerini aktardı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerinin birçok defa dile getirildiğini, aslolanın onun sosyolojik, tarihi ve coğrafi bağlamından koparılmaması olduğunu söyledi.

Bunun sosyolojik, tarihi ve coğrafi bağlamından koparılarak farklı bir anlamda adlandırılmasının doğru olmadığını daha önce de ifade ettiklerini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı aynen şu ifadeyi kullanmıştır; 'Osmanlıya baktığımız zaman Kürdistan eyaleti var, Lazistan eyaleti var' diyor. 'Bu millet köksüz değildir, 100 yıl öncesine gidin, Meclis zabıtlarına baksınlar Kürdistan kelimesini o Meclis zabıtlarında görecekler.

Osmanlı'ya gittiklerinde Doğu, Güneydoğu Kürdistan eyaleti olarak görecekler. Karadeniz bölgesini Lazistan eyaleti olarak görecekler'. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı toplumların tarih bilincine atıf yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.