Öğretmen ve öğrencilere ücretsiz ulaşım Meclis Gündeminde!

Öğretmen ve öğrencilere ücretsiz ulaşım Meclis Gündeminde!

Öğretmen ve öğrencilere ücretsiz ulaşım Meclis Gündeminde!

TBMM’ye sunulan ve gündeme alınacak teklifler arasına alınan iki ayrı kanun teklifinde öğretmenlere ve öğrencilere şehir içi ve şehir dışı ücretsiz ulaşım konusunda hükümler yer alıyor. Teklifler mecliste görüşülecek

Öğrencilere ücretsiz ulaşım Kanun teklifini İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal hazırladı. Anayasa’da yer alan yerleşme ve seyahat hürriyetine atıfta bulunularak, bu hakkın kullanılması için gerekli imkanların sağlanmasının ve varsa sosyal ekonomik ve siyasal engellerin kaldırılmasının devletin görevi olduğu belirtildi.Kanun teklifi yasalaşırsa ilköğretim öğrencileri, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrenciler, şehir içi ve şehir dışı ulaşımda ücret ödemeyecek. Bu ücretler devlet tarafından karşılanacak.

657 DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI TEKLİFİ

Öğretmenlere ücretsiz ulaşım Kanun teklifini Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen sundu. Teklifin gerekçesinde öğretmenlerin sosyal ve ekonomik sorunlarından bahsedildi. Öğretmenlerimizin geçim koşullarının iyileşmesinin, çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarına da hizmet edeceği vurgulandı.Teklif Yasalaşırsa Belediye Kanununda değişiklik yapılacak. Kanuna eklenecek hüküm ile öğretmenlerin kimlik göstererek yerel yönetimlerce sunulan toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanması sağlanacak.Her iki kanun teklifi de 2 Kasım 2017 tarihinde meclise sunuldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu gündemine alınan teklifler bu hafta içerisinde mecliste görüşülecek. Milletvekillerinin oylarıyla teklifin yasalaşması hususu belirlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.