Öğretmen ve polise ek gösterge zammı geliyor

Öğretmen ve polise ek gösterge zammı geliyor

Öğretmenlerin ve polislerin ek göstergelerinde iyileştirme yapılacak.

Öğretmenin halen 3000 olan ek göstergesiyle, polisin 2200 olar ek göstergesi 3600'e çıkarılacak. Çalışan öğretmen 40 lira, emeklisi 360 lira, çalışan polis 50, emeklisi 410.lira zam alacak.

Emniyet'te çalışan polisler ne kadar çalışırlarsaçalışsınlar çalıştıkları fazladan saatlere ilişkin ekstra mesai ücreti alamıyordu. Fakat diğer hizmetsınıflarındaki memurlar fazladan çalıştıkları saatler için ek mesai ücreti alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bu nedenle bir çalışma başlattı. Hazırlanan çalışmada, emniyet hizmeti sınıfında çalışan polislerin bu alanda uğradıkları haksızlığın giderilmesi istendi.

Ek göstergeleri aratacak

Taslak çalışmada emeklilikte alman ikramiye ve maaşları belirleyen ek göstergede de iyileştirme yapılması hedefleniyor. Buna göre; polislerin ortalama ek gösterge derecelerinin de yükseltilmesi isteniyor. Bu alanda diğer hizmet sınıflarında görev yapan memurlarla yapılan karşılaştırmalarda daha az olan polislerin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması planlanıyor. Polislerin ek göstergesi halen 2200. Polislerin ek göstergesi 3600 güne çıkınca doktor ve mühendisle aynı göstergeye sahip olacak.

Öğretmenler unutulmadı

Ek göstergeyle ilgili diğer bir düzenleme ise 809 bin öğretmenle 375 bin öğretmen emeklisini ilgilendiriyor. Halen öğretmenlerin 3000 olan ek göstergesi 3600'e çıkacak. Öğretmenin emekli ikramiyesi 12 bin lira artarken, emekli aylığında 360 liralık bir iyileşme olacak Çalışanların maaşı ise 35-40 lira yükselecek habertürk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum