Öğretmen Yaz Seminerlerinde Değişiklik

Öğretmen Yaz Seminerlerinde Değişiklik

Öğretmen Yaz Seminerlerinde Değişiklik

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel bir televizyon programına konuk oldu. Bakan Avcı, Meslek içi eğitim seminerlerinde öğretmenler için performans değerlendirmesi yapılacağını söyledi. Öğretmenlere, görev yapacakları bölgenin örf ve adetleri de öğretilecek

 Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı:

Meslek içi eğitim seminerleri

" Haziran’da yaz tatiline girerken de zaten bizim yaz tatilinde, yaz aylarında bütün öğretmenlerimiz için planladığımız, yaptığımız meslek içi eğitim seminerleri var. Bunlar şimdiye kadar biraz da dostlar alış verişte görsün tarzından da yapılan, yani biraz tatille karışık yürütülen işler. Şimdi öyle olmayacak, bunların planlaması da yapıldı, sorumluları da belirlendi. Bu öğretmenlerimiz de, diğer meslek içi eğitime katılacak öğretmenlerimiz de bu seminerlerde ciddi anlamda bir performans değerlendirmesinden de geçirilecekler. Ama özellikle bu yeni atanan öğretmenlerimiz bu yaz tatilindeki hizmet içi seminerlerde gidecekleri yöreye göre ayrıca bir eğitimden geçirilecekler."

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde 25 Haziran 2015 tarihinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikle öğretmen Seminer çalışmalarında da değişikliğe gidilmiştir.

Seminer maddelerindeki değişiklikleri açıklayalım.

1.Öğretmenlerin mesleki çalışmalarından azami verim elde edilebilmesi amacıyla okulun ve çevrenin ihtiyaçları dikkate alınarak, Mesleki çalışma programı okul müdürlüğünce hazırlanarak öğretmenlere bir hafta önceden duyurulacak.

2.Mesleki çalışmalar, Derslerin kesiminden temmuz ayının ilk iş gününe kadar yapılacak.

3.Yönetici ve öğretmenler ilk hafta okul müdürlüğünce hazırlanan program çerçevesinde kendi okullarında mesleki çalışmalarını yapacak.

4.İlk haftadan sonraki günler için ilgili genel müdürlükler tarafından belirlenen mesleki eğitim konuları dâhilinde  il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince hazırlanan program çerçevesinde ilkokullarda zümre bazında, diğer okullarda ise alan bazında belli merkez veya merkezlerde  mesleki eğitime tabi tutulacak

5.Öğretmenler ilk haftadan sonraki seminer çalışmalarını istemeleri hâlinde farklı il/ilçelerde de katılabilecekler.

6.Yönetici ve öğretmenler, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıcına kadar geçen süre içerisinde okul müdürlüklerince hazırlanan program dâhilinde kendi okullarında mesleki çalışmayı yapacaklar.

7.Okulların bağlı bulundukları genel müdürlüklerce hazırlanan plana göre farklı mesleki çalışma programları da uygulanabilecek.

MESLEKİ ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 

MADDE 13 – Aynı Yönetmeliğin 38 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, maddeye aşağıdaki üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkralar eklenmiştir.

“(2) Öğretmenlerin mesleki çalışmalarından azami verim elde edilebilmesi amacıyla okulun ve çevrenin ihtiyaçlarına göre konular belirlenir. Mesleki çalışma programı okul müdürlüğünce hazırlanarak öğretmenlere bir hafta önceden duyurulur.”

“(3) Derslerin kesiminden temmuz ayının ilk iş gününe kadar yapılacak mesleki çalışmalarda;

a) Yönetici ve öğretmenler ilk hafta okul müdürlüğünce hazırlanan program çerçevesinde kendi okullarında mesleki çalışmalarını yaparlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.