Öğretmene Rekor Ceza

Öğretmene Rekor Ceza

Şanlıurfa'da sorunlu bir öğrenciye tokat atan Müdür ve 2 Müdür yardımcısına 3 bin lira para cezasıyla cezalandırıldı.

Olay geçtiğimiz yıl Vakıflar 2002 İlköğretim Okulunda meydana geldi. İddiaya göre bu okulda okuyan 13 yaşındaki M.U. istiklal marşı töreni sonrasında merdivenlerden çıkarken ayağı kayarak düştü. Bunun üzerine kendisine gülen başka bir öğrenciyle tartışan ve o öğrenciyidöven M.U.'yu öğretmenleri fark etti. Bunun üzerine idareye sevk edilen M.U. Okul Müdürü M.K. ve Okul Müdür yardımcıları M.E.E. ile M.K. tarafından sorgulandı. Burada Müdür yardımcılarından biri saçını çekerken diğerinin yanağına tokat attığını Müdür M.K.'nin ise tekme attığı iddia edildi.
 
Bunun üzerine M.U.'nun annesi E.U. çocuğuna doktor raporu alarak konuyu mahkemeye taşıdı.
Şanlıurfa Sulh Ceza Mahkemesinde görülen dava yaklaşık 6 ay sürdü. Mahkeme hakimi, Okul idarecilerini 150 tam gün karşılığında 3 bin lira adli para cezası ile cezalandırıldı.
 
Mahkemeye sanık sıfatıyla çıkan okul müdürü ve müdür yardımcıları öğrencinin 3-4 gün önce başka bir öğrenciyi dövdüğünü olay günü ise başka bir çocuğu dövmesi üzerine M.U.'yu uyarıp eve gönderdiklerini anne babası ile birlikte gelmesini istediğini ve sık sık okulda huzursuzluk çıkardığını dile getirdi.
 
Okul Müdürü M.K. ise öğrencinin sık sık okulda sorun çıkarttığını belirterek "Olaydan sonra birkaç öğrenciye elindeki flütü fırlattı. Merdivenden çıkarken, düştü başka bir öğrenci gülünce öğrenciyi herkesin içinde dövdü. Koridorda sesler gelmesiyle dışarı çıktım. Müdür yardımcıları öğrenciyle konuşuyorlardı. M.U.'yu evine gönderip anne babası ile birlikte okula gelsin dedim. Dövmedim ve tekme atmadım." diye konuştu.
 
M.U.'nun annesi E.U. ise olayın nasıl meydana geldiğini görmediğini ama çocuğunun eve geldiğinde yanaklarının kızarmış olduğunu gördüğünü aktararak "Oğluma sordum ne oldu. Okulda bir öğrenci ile kavga etmiş. Bunun üzerine müdür ve müdür yardımcıları kendisini dövdüğünü söyledi." ve şikayetçi olmadığını vurguladı.
 
M.U. ise mahkemede olay gününü öğretmenleri gibi anlatarak şöyle devam etti: "Müdür yardımcıları saçımı çekip, diğeri ise 5-6 kez tokat attı. Müdür M.K. ise daha sonra gelerek tekmeledi. Yine de şikayetçi değilim." dedi.
 
Okul Müdürü M.K. ve Müdür yardımcıları, Okulda görevli hizmetli ve memuru tanık olarak gösterip mahkemede "Öğretmenler çocuğu dövmediklerine dair" şahitlik yaptırdı.
 
Mahkeme hakimi sanıkların ve tanıkların ifadesine rağmen doktor raporunu ve mağdur öğrencinin ifadesine dayanarak TCK'nın 86/2. Maddesine göre günlük 20 liradan 150 tam gün karşılığı adli para cezasıyla cezalandırdı. Hakim kararında "Doktor raporu dikkate alındığında mağdurun her iki yanağına tokat atıldığı, saçının çekildiği ve tekme atıldığına" ikna oldu. Mahkeme hakimi "Tanıklar aynı okulda çalıştığından dolayı kamu görevlisi olup sanıkların etkisi altında kalabilecekleri ve bu nedenle mahkemece bu tanıkların beyanlarına itibar edilmedini" vurguladı.
 
Kararda "Her ne kadar sanıklar savunmalarında mağdurun problemli bir öğrenci olduğunu ileri sürmüşlerse de bu durumun okul müdürü ve müdür yardımcıları tarafından mağdurun darp edilmesini gerektirmeyeceği bu nedenle mahkeme sanıkların suçlu olduğuna" hükmetti. Sanık öğretmenler davayı Yargıtaya taşıdı
Haber7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.