Öğretmenlere Bir Maaş İkramiye Talebi Mecliste!

Öğretmenlere Bir Maaş İkramiye Talebi Mecliste!

Öğretmenlere Bir Maaş İkramiye Talebi Mecliste!

Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 24 Kasım'da Öğretmenlere Bir Maaş İkramiye Verilmesi ve Ek Göstergelerinin Yükseltilmesi ile ilgilili konuyu Meclis Gündemine taşıdı.

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.  

Vecdi Gündoğdu Kırklareli Milletvekili  

Eğitim sistemi içerisindeki temel sorunlarını çözen ülkeler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiştir. Akıl ve bilimden uzaklaşarak, çağdaş eğitim modellerini yaşama geçiremeyen toplumlar ise bağımsızlık, özgürlük ve ekonomik mücadelelerinde her zaman geride kalmaya mahkûmdurlar. Kalkınmanın ve çağdaşlaşmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Eğitim ve öğretimin temel taşı ise gelecek nesilleri emanet ettiğimiz eğitim emekçilerimiz, öğretmenlerimizdir.

Öğretmenlerimiz; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan kimsedir. Çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmanın, refah düzeyi yüksek, mutlu ve özgür bireylerin yaşadığı bir toplum yaratmanın yolu, öğretmenlik mesleğini her bakımdan donanımlı ve çekici hale getirmek, kaliteli öğretmen yetiştirilmesi için her türlü ortam ve imkânı sağlamaktır.

Bu doğrultuda;

1-Eğitim ve öğretimin temel taşı olan öğretmenlerimizin ekonomik olarak rahatlamalarını sağlamak, mesleğin saygınlığını artırmak ve yaşam standartlarını yükseltmek için öğretim hizmetleri sınıfına dahil olup ve fiili olarak öğretmenlik mesleğini yapanlara, her yılın 24 Kasım tarihinde, o yılın kasım ayı maaşı oranında Öğretmenler Günü İkramiyesi ödenmesi için çalışmanız var mıdır?

2- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa ek bir madde eklenerek eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında hizmet eden öğretmenlerimizin Ek Göstergelerinin yükseltilmesi konusunda çalışmalarınız var mıdır, varsa neler yapılmaktadır, yoksa neden böyle bir çalışma yapılmıyor?

3-Öğretmenlerimizin yaşam standartlarını yükseltmek ve toplumda saygınlığını artırmak ve özgür bir şekilde modern çalışma ortamlarında hizmet etmesini sağlayacak neler yapacaksınız?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum