ÖĞRETMENLERE MÜJDE!

ÖĞRETMENLERE MÜJDE!

ÖĞRETMENLERE MÜJDE!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) yapılan düzenleme ile ilgili mevzuat kapsamındaki görevlere atanan sözleşmeli statüdeki öğretmen ve diğer personel de İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) üyesi olabilecek.

Temsilciler kurulu, ilçe temsilcilerinin kendi aralarından seçtikleri temsilcilerden meydana gelecek. Kurul, altı yılda bir yenilenecek ve olağan olarak her yıl nisan veya mayıs ayı içerisinde toplanacak. Toplantı tarihi, yeri ve gündemi yönetim kurulunca belirlenecek ve en az on beş gün önce üyelere duyurulacak.

MAZBATA TARİHİNE GÖRE SONA ERECEK

Temsilciler kurulu üyeliğine seçildikten sonra, üyelik kapsamındaki görevinden ayrılanlar ile askerlik nedeniyle silah altına alınanların, bunun gerçekleştiği tarih, TBMM üyeliğine veya belediye başkanlığına seçilenlerin ise mazbatalarını aldıkları tarih itibarıyla üyelikleri sona erecek.

Sandık üyelerine ikraz, evlenme, doğal afet, şehit, emeklilik ve cenaze yardımı gibi sosyal muhtevalı yardımlar yapılacak.Sandığın idari ve mali işlemleri Milli Eğitim Bakanı'nın gerekli görmesi halinde bakanlıkça denetlenebilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER AZA OLABİLECEK

Maarif Vekaleti bütçesinden maaş alan kadrolu ilkokul öğretmenleri, ilkokul yardımcı ve stajyer öğretmenleri, yetiştirme yurtları öğretmenleri, engelli çocuklara ilk tahsillerini veren müesseselerin öğretmenleri, maarif müdürleri, ilköğretim müfettiş ve denetmenleri, uygulama okulu öğretmenleri, ilköğretim umum müdürlüğü ve maarif müdürlüklerinde vazifeli memurlar ve sandık işlerinde çalışanlar, sandığa aza olabilecek.

Yeni düzenleme ile ayrıca 4/B statüsünde sayılan bu görevlere atananlara da sandığa üyelik hakkı tanındı. Bu statüdeki personel, sözleşmeli öğretmen olarak atananları da kapsıyor.

Sandık üyesi iken 120 ay aidat ödemiş olanlardan emekliye ayrılanlar, isterlerse üyeliklerini devam ettirebilecek. Sandık üyesi iken 1 Haziran 2012 tarihinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde üyelik kapsamı dışında bir başka göreve atananlar, istemeleri halinde üyeliklerini sürdürebilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.