Öğretmenlere performans sistemi bu yıl gelecek

Öğretmenlere performans sistemi bu yıl gelecek

Öğretmenlere performans sistemi bu yıl gelecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2. Eğitim Kongresinin açılışına katıldı ve kongrenin öğle yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Pek çok konuda soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı, öğretmenlere performans sistemi üzerinde çalışmaların başlayacağını ve bu yıl içinde yürürlüğe girebileceğini açıkladı.

Bir süredir gündemde olan öğretmenlere performans değerlendirme sistemi hakkında ayrıntılar henüz netleşmemiş olsa da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamaları bazı konularda ipuçları verdi. Bakan Yılmaz, performans sisteminde yerine göre olmak üzere velilerin ve öğrencilerin de öğretmenden memnun olup olmadığı konusunda soruları cevaplayabileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz eğitimin kilit noktası olarak öğretmenleri gösterirken öğretmen kalitesinin artırılması hususunu dikkate aldıklarını ifade etti. Özellikle eğitim fakültelerine girişte bu konuda önlemler alınması gerektiğini belirten Bakan İsmet Yılmaz, ilk üç tercihinde eğitim fakültelerini tercih edip kazananlar için burs ve yurt ihtiyacının karşılanmasının teşvik edici olması yönünden önem arz ettiğini açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.