Öğretmenlere teşvik sistemi getiriliyor

Öğretmenlere teşvik sistemi getiriliyor

Öğretmenlere teşvik sistemi getiriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Doçent Doktor Yusuf Tekin milli eğitim sistemi, öğretmen yetiştirme sistemi ve insan kaynakları politikalarıyla alakalı açıklamalar yaptı. MEB Müsteşarı Tekin, öğretmenler arasındaki eşitsizliğin kaldırılması ve öğretmenlerin teşvik edilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Müsteşar Yusuf Tekin öğretmenlerin çalıştıkları bölgelerin ve koşulların göz önünde bulundurulduğu bir teşvik modeli üzerinde çalışıldığını belirtti. Yusuf Tekin'in ifadelerine göre okullara kredilendirme sistemi getirilecek. Okullar fiziksel koşulları, bulunduğu bölgenin güvenlik ve ekonomik koşulları gibi 100'den fazla ölçüt oluşturuldu. Okullar bu ölçütler üzerinden değerlendirilecek ve her okulun kredilendirmesi yapılacak. Ortaya çıkan sonuca göre de önlemler alınacak.

Müsteşar Tekin üzerinde çalıştıkları kredilendirme sisteminin, öğretmenlere teşvik modeline kaynaklık edeceğini belirtti. Bu derecelendirmede düşük puan alan yani zor şartlar içeren okullarda çalışan öğretmenler teşvik edilecekler. Maaş farklılığı olmadan ek ders ücreti ve hizmet puanı üzerinden zor şartlar altında çalışan öğretmenlerin teşviki ve maddi tatmini sağlanmış olacak. MEB bu düzenlemeyle hem öğretmenlerin kaçtığı bölge kavramını ortadan kaldırmayı hem de daha adil bir sistem yaratmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.