Öğretmenlerin 2019 da alacakları Ek Dersler için önemli Gelişme

Öğretmenlerin 2019 da alacakları Ek Dersler için önemli Gelişme

Öğretmenlerin 2019 da alacakları Ek Dersler için önemli Gelişme

Türk Eğitim-Sen ders dışı eğitim çalışmaları ve nöbet görevlerine ek ders ücreti için Bakanlığın zımnen ret kararına KDK'ya başvurdu.

BAKANLIK VEYA VALİLİKLERCE DÜZENLENİYOR

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı veya valiliklerce düzenlenen gezi, hizmet içi eğitim, seminer, kurs vb. faaliyetlerde görevlendirilen öğretmenlere görevlendirildikleri tarihlere denk gelen ders dışı eğitim çalışmaları ve nöbet görevlerine ek ders ücreti ödenmediği yönünde bilgiler geldiğini ve ek ders ücretlerinin ise bu görevlerin fiilen yapılmaması nedeniyle ödenmediği yönünde kendilerine ulaşan şikayetler için talepte buludu.

GENELGEYE GÖRE ÖDENMESİ GEREKMEKTEDİR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2007/19 nolu genelgesinde mezkur kararın 16. maddesini açıklayan 11. maddesinde "Kısacası, söz konusu etkinliklere katılanlar bu sürelerde kadrolarının bulunduğu kurumda olsalardı ne kadar ek ders ücreti almaları gerekiyorsa aynı miktardaki ek ders ücretlerini almaya devam edecekler, bu sürelerde kadrolarının bulunduğu kurumda ek ders ücreti alamayacak durumda olanlar ise bu sürelerde de ek ders ücreti alamayacaklardır." ifadeleriyle 16. maddeye göre ödenmesi gereken ek ders ücretlerini hakkında ayrıntılı açıklamaya yer verilmiştir.

Genelgeye göre tüm ek ders ücretlerinin fiilen yapılma şartı aranmadan ödenmesi gerekmektedir.

Türk Eğitim-Sen ek ders ücretlerinin ödenmesi talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yazılı başvuruda bulundu. Bakanlık ise sendikanın talebini cevap vermeyerek zımnen reddetmiştir. Talebin reddi üzerine de sorunun çözümü için Kamu Denetçiliği Kurumu’na müracaat edildiği ifade edildi.

Türk Eğitim-Sen'in açıklamasında;

"Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapmış olduğumuz müracaatımızda;

1-Milli Eğitim Bakanlığı’nın Dilekçe Kanunu ve İyi Yönetişim İlkeleri gereği kendilerine yazılan yazılara zamanında cevap vermesi gerektiği yönünde tavsiye kararı alınması,

2-Öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı veya valiliklerce düzenlenen gezi, hizmet içi eğitim, seminer, kurs vb. faaliyetlerde görevlendirilmeleri durumunda;

a)Görevlendirildikleri tarihlere denk gelen ders dışı eğitim çalışmaları ve nöbet görevlerine ek ders ücreti ödenmesi,

b)Ek ders ücreti ödemeleriyle ilgili olarak gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için tavsiyede bulunulmasına karar verilmesini talep ettik." denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.