Öğretmenlerin tekrar günlük plan yapması zorunlu hale geliyor

Öğretmenlerin tekrar günlük plan yapması zorunlu hale geliyor

Öğretmenlerin tekrar günlük plan yapması zorunlu hale geliyor

Öğretmenlerin 2005 yılından önce yaptığı günlük plan yapması, yeni eğitim öğretim yılında tekrar gündeme gelecek 2005 yılından önce yaptığımız günlük planlar yeni müfredatın 2017-2018’de uygulanmaya başlanmasıyla geri gelmiş olacak.. Öncelikle 2005 yılında 2551 sayılı tebliğler dergisinde yayınlanan “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretim Çalışmalarının Planlı Yürütülmesine İlişkin Yönergesi”nin “Ders Planı” başlıklı 12. maddesine göre: Öğretmen kılavuz kitabı bulunan derslerde, kılavuz kitap, ders plânı yerine kullanılır.

Öğretmenin ihtiyaç duyması hâlinde, okulun şartlarına göre kılavuz kitaplarda yer alan plânların dışında da öğretim programına uygun ders  planı hazırlanıp uygulanabilir. Ders defterine uygulanan etkinliğin adı veya etkinliğin ilgili olduğu kazanım yazılır. Öğretmen kılavuz kitabı bulunmayan dersler için, eğitim-öğretim kurumlarında bir veya birkaç ders saati için sınıf öğretmeni, alan (branş) öğretmeni ve/veya zümre öğretmenleri tarafından ders plânı hazırlanır ve uygulanır.” denilmektedir.

İlgili bu maddeye göre; *** 5. sınıflarda “Öğretmen Kılavuz Kitabı” olmadığı için her ders düzeyinde günlük plan yapılması gerekecektir. İlk etapta 5.sınıflarda uygulanacak bu durum 2018-2019 eğitim Öğretim yılında da müfredatın tümüyle değişmesi ile bütün sınıflarda günlük plan yapılmasını zorunlu kılacaktır.

Ancak günlük plan konusunda MEB’in günümüz şartlarına uygun bir açıklama veya güncelleme yapması beklenebilir.. 

YENİ MÜFREDATTAN RADARIMIZA TAKILAN ÖNEMLİ AYRINTILAR 

  *** 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren müfredatın yenilenmesi ile birlikte artık öğrencilere sadece ders kitabı dağıtılacak.Bu yıl 5.sınıflara sadece ders kitabı dağıtılacak ve 5.sınıflarda yeni müfredat uygulanacak. *** Ders Kitapları mat kuşe kağıda basılmış olarak dağıtılacak. *** Öğrenci Çalışma Kitapları ve Öğretmen Kılavuz Kitapları 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı ile birlikte tamamen kaldırılacak. *** Yeni müfredat 2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren tüm sınıflarda uygulamaya geçirilecek..

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.