OHAL Olağanüstü Hal Dönemlerinde Memur işçi çalışma saatleri

OHAL Olağanüstü Hal Dönemlerinde Memur işçi çalışma saatleri

OHAL Olağanüstü Hal Dönemlerinde

OHAL: HÜKÜMETİN MECLİSTEN ÇIKMASI GEREKEN KANUNLARI , DAHA HIZLI OLARAK SADECE BAKANLAR KURULUYLA HIZLI BİR ŞEKİLDE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEYLE ÇIKARMASIDIR.

Olağanüstü Hal dönemlerinde İşçi ihtiyaçlarının karşılanmasında İş ve İşçi Bulma Kurumu teşkilatından yararlanılır. Günlük iş saatleri göre artırılabilir. Hafta Tatili, Bayram Tatili ve Öğlen Dinlenmesi dahil kaldırılabilir. İşte o hüküm:

OHAL Kanunu Madde 8 – Görevlendirmelerde; iş mevzuatının çalıştırma yasağı ile ilgili hükümleri çalıştırılacak kişilerin yaş, cinsiyet, sağlık, meslekleri, meşguliyetleri ve sosyal durumları ile aile ve bakıma muhtaç yakınları gözönünde bulundurulur.

İşçi ihtiyaçlarının karşılanmasında ve kuruluşlar arasındaki işçi naklinde, İş ve İşçi Bulma Kurumu teşkilatından yararlanılır.

Gerekli görülen hallerde çalışılan işyerlerinde gündüz ve gece çalışmalarında günlük iş saatleri, işlerin niteliğine ve ihtiyaç derecesine göre artırılabilir.

Hafta Tatili Kanunu, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun, Öğle Dinlenmesi Kanunu, hükümleri kısmen veya tamamen uygulanmayabilir. Çalışma yükümlülüğünün uygulanmasında kuruluşların görev ve hizmetlerinin aksatılmaması ve yükümlülerin mesleki faaliyetleri gözönünde bulundurulur.

Olağanüstü Hal dönemlerinde Bakanlar Kurulu Kararı ile fazla çalışma ücreti ödenebilir.

OHAL Kanunu Madde 29 – Olağanüstü hal ilanından sonra, bu işlerde görevlendirilen kamu hizmetlerine, görev alanların kadro derecelerine bakılmaksızın ve saat tahdidi gözetilmeden, olayın özelliği ile görevin mahiyeti nazara alınarak, normal çalışma saatini geçen her saat için, Bakanlar Kurulunca belirlenecek esas ve miktarda fazla çalışma ücreti Bakanlar Kurulu kararı ile ödenebilir. Bu ödemeler, damga vergisi hariç, herhangi bir vergiye tabi değildir. 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümleri saklıdır.

Olağanüstü Hal dönemlerinde Koordinasyon: OHAL Kanunu Madde 12 – Olağanüstü hal ilanında koordinasyon, Başbakanlıkça veya Başbakanın görevlendireceği bakanlıkça sağlanır. Bunun için, olağanüstü hal ilanına sebep olan konu ile ilgili bulunan bakanlıklar temsilcilerinden meydana gelen Olağanüstü Hal Koordinasyon Kurulu kurulur. Ayrıca, bu Kurula iştirak eden bakanlıkların, merkez kuruluşları içinde aynı amaçla bir ünite görevlendirilebileceği gibi, özel bir ünite de teşkil olunabilir.

Olağanüstü hal kurulu ve büroları: Madde 13 – Bölge valiliği teşkilat ve birimlerinin görevleri saklı kalmak üzere, olağanüstü hal ilan edilen bölgelerde; olağanüstü hal ilanını gerektiren olayları ve tedbirlerin uygulanmasını izlemek, değerlendirmek, bunlarla ilgili önerilerde bulunmak üzere bölge valisinin başkanlığında, görevlendireceği il valileri ile diğer kamu kuruşları yöneticilerinin, garnizon komutanı veya görevlendireceği bir temsilcinin üye olarak katılacağı bölge olağanüstü hal kurulu kurulur.

Bölge valisinin gerek görmesi veya olağanüstü halin bir ilde ilanı halinde, il merkezlerinde ve ilçelerde birer olağanüstü hal bürosu oluşturulur. İl bürolarına il valisi veya görevlendireceği vali muavini, ilçe bürolarına kaymakamlar başkanlık eder.

Adli ve idari yargı ile askeri teşkilatta çalışan personel hariç olmak üzere, başkanlarının uygun göreceği kamu görevlileri, olağanüstü hal süresince, bu kurul ve bürolarda kendi kadroları ile çalıştırılabilir. Olağanüstü hal kurul ve bürolarının kuruluş, toplanma, karar alma, çalışma usul ve esasları yönetmelikte belirlenir. KAMUPERSONELİALİMİ

GELİŞMELERİ TAKİP İÇİN BİZİ FACEBOOKTAN VE TWİTTERDEN TAKİP EDİN! TWİTTER İÇİN BURAYA FACEBOOK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.