Okul Müdürleri Yine Hata Yapıyor

Okul Müdürleri Yine Hata Yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilin Valiliğine velilerden hiç bir ad altında bağış ve aidat alınmamasını , bu emre karşı gelen okul idarecileri hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını emretti.

 Hatırlanacağı üzere 2011-2012 eğitim öğretim yılı başında Bakanlık kayıt parası adı altında bağış alınmamasını emretmiş ve bu genelgeye aykırı hareket eden binlerce idarecimize ceza vermişti.
O dönem eleştiriler karşısında Sayın DİNÇER'in cevabı , biz sadece kayıt döneminde bağış alınmamasını söyledik. Kayır dönemi dışında velilerden okullarımızın ihtiyacı için para alınabilir açıklamalarını yapmıştı.
 meb.20121203210848.jpg
Ak Parti'nin Kızılcahamam toplantısı öncesinde bir velinin Başbakan'a okul bizden 20 Tl aidat istiyor şikayeti üzerine Başbakan tepki göstermiş ve aidat alınmaması için DİNÇER'e talimat verdiği basına yansımıştı.
 
Geçtimiz günlede Bakanlık Başbakan'ın direktiflerine uygun bir genelge yayınlayarak , velilerden hiç bir ad altında para talep edilmemesini emretti.
 
Milli Eğitim Bakanlığı gerekli bütçelerin İl Özel idarelere aktarıldığını açıkladı.
Okul müdürlerimiz bu emri ciddiye almalıdır.
Bakanlığın genelgesini ilgi tutarak okul aile birliğine ve okul aile bgirliği hesabının bulunduğu bankaya bir resmi yazı yazarak hiç bir şekilde aidat , bağış adı altında velilerden para talep edilmemesini ve bu paraların bankaya kabul edilmemesi gerektiğini , aksi halde yasal işlem yapılması noktasında uyarıda bulunarak tebliğ etmelidir.
Yine Genelgeyi ilgi tutarak Bakanlık makamının okullara gerekli ödeneği ayırdığı ilgisi üzerinden İlçe Müdürlüklerine okulun personel ihtiyacı , demirbaş ihtiyaçları ve sarf malzeme ihtiyaçları liste halinde yazılmalı ve talep edilmelidir.
 
Bakanlık makamının emirlerine aykırı hareket eden müdürlerimiz yine üzülecektir.
Sonuç olarak ; Devlet memuru olan okul müdürlerimiz yasa ve yönetmelikleri uygulamakla mükelleftir. Bakanın iradesi üzerinde olamayacağınıza göre tek seçenek emirlere riayet etmektir. Bağışlarla ilgili daha önce soruşturma geçiren okul müdürlerimize müfettişlerimizin tavrını unutmayınız. Ne demişlerdi , Bağış parası toplanmayacak deniliyorsa toplamayın kardeşim....
Evet sözün özü ve konunun özeti budur...
Bakan DİNÇER, Bağış ve aidat almayın diyorsa , alınmamalıdır.
Bu emre rağmen hala direten okul müdürleri varsa ...
Ceza aldıktan sonra ağlamasına sızlamasına gerek yoktur...
Umarız Bakanlık makamının emirleri dinlenirde müdürlerimiz üzülmez... kamudanhaber


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.