Okul Yöneticileri DERTLİ 2012 de geçsin artık

Okul Yöneticileri DERTLİ 2012 de geçsin artık

Milli eğitim Müdürlüklerinden yazılı taleplerimiz aşk mektubuna dönüşmüştür. Biz onlara ihtiyaçlarımızı yazıyoruz hemen bir heyet gönderiyorlar incelemeler yapılıyor rapor tutuluyor.

 Raporu bize gönderiyorlar. Biz raporda da belirtildiği gibi bu sorunumuzu çözün diyoruz. Milli eğitim müdürlükleri yerel imkanlarla sorunlarınızı çözün diyorlar.Yerel imkanlarımız yok diyoruz. Bizim de yok okulun müdürü sizsiniz sorunlardan mesulsünüz diyorlar. Bu yazışma bir aşk mektubu gibi devam ederken Türk filmi gibi buruk bitiyor.
Birkaç gün önce dernek olarak bağış toplamının suç olduğunu  yasal dayanakları ile izah etmiştik. Yazımıza  birkaç farklı yorum da yapılmıştı. Ancak 09.02.2012 tarihinde yayınlanan Okul Aile Birliği Yönetmeliği tespitimizi perçinler niteliktedir.
Değerli yönetici arkadaşlarım, sayın bakanımızın niyetini okuyamıyoruz. Ne yapmak istediğini alenen söylemiş,  stratejik planını (!) yayınlamış bizlerde görmüş değiliz. İlköğretimlere bütçeleşmeye giden bir yol var gibi ama çıkıp da daha açıklama yapan yok. Bekliyoruz...
 
 Aslan, kurt ve tilkinin av paylaşım hikayesini hepiniz bilirsiniz. Aslan tilkiye “Bu tecrübeyi nereden edindin?” dediğinde kurdun ölüsünü göstermiş. Bizler de sağanak halinde üzerimize yağan “ihtar” cezalarını tecrübelerimiz olarak görüyor,  gösteriyoruz.
Yöneticilere tavsiyelerimiz :
1-Okul Yöneticileri en kısa zamanda dernekleşme faaliyetlerine hız vermeli  önce illerde organize olmalı sonra birlik kurmalı birlikte hareket etmeli. K.12 mail trafiğinizi kullanmalı. İster bağımsız, isterseniz derneğimizin şubesi kurabilir. 7 kişi yeterli
2-Özlük haklarımızla ilgili ortak taleplerimiz belirlenmeli. Acizane önerilerimiz;
   a- Ek göstergemiz + 3600’e çıkarılması,
   b- 657 Sayılı DMK’ da Eğitim Öğretim ve Yönetim Hizmetleri sınıfının oluşturulması,
   c - Eğitim denetmenliğinden, şube müdürlüğüne, dahası genel müdürlüğe giden yolun başına okul yöneticiliği yapmış olma şartı getirilmeli,
   d- Okul yöneticilerinin personeline “Başarı Belgesi” verme yetkisinin verilmeli,
   e- Okul yöneticilerine personeline parça parça ya da tümden zorunlu mazeret izinleri hariç 5 gün izin verme yetkisi verilmeli,
3-Okul yöneticileri ; öğrenciden, veliden para istememeli, dilencilik yapmamalı (Okul Yöneticileri Dilenci mi Başlık açıklamamızı yapmıştık) elini paraya sürmemelidir.  Yaptırılan işler fatura karşılığı Milli eğitim Müdürlüklerince ödenmeli.
4- Farklı taleplerimizi gerçekleştirebilmek için bütçe oluşturulmalı.
5-Milli Eğitim Müdürlüklerinin anlamak istemedikleri ve biz okul yöneticilerini suça teşvik ettikleri ,  görmezden geldikleri okullarımızın  sorunları  resmi yazıya yöneticiler tarafından dökülmeli. Milli eğitim müdürlükleri görevleri ihmal etmektedir. Okulların toner, kırtasiye sarf malzemelerini karşılanmalıdır. Göstermelik bir kürek bir süpürge bir kutu toplu iğne ile ana sınıfı öğrencilerimizi kandırabilirsiniz belki ki oda eğitimciye yakışmaz.
 Başbakanımız sloganına nazire olsun “Durmak yok yazmaya devam”

OAB Yönetmeliği  Ankara Çankaya İlköğretim Okulu’na göre düzenlenmiştir.   Bakanlığımıza tavsiyelerimiz:
1-    Bakanlığın bir birimi mutlaka memurların, işin mutfağında yer alanların sesi olan memur sitelerini takip etmeli, yorumları soruşturma amaçlı değil iyileştirmeye açık yönlerimiz olarak görerek okumalı.
2-    Cesaret sahibi ve isimleri ile yorum yazan memurların  cesaretlerini artırıcı tedbirler almalı TKY felsefesi çerçevesinde “Beyin Fırtınası” olarak algılamalı ve ödüllendirmeli.
3-    Bu memlekette okul deyince aklınıza Ankara’da  çocuklarınızın gittiği okulların yanında Kars’ın Sarıkamış İlçesinin “X” köyündeki birleştirilmiş sınıflı  ilköğretim okulu, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinin y kasabasındaki  8 derslikli “Y”  ilköğretim okulu da hatırlanmalı.
4-    Köy bütçelerinden, il özel idarelerinin bütçelerinden basit onarımlar için kuruş harcamadığını biz biliyoruz bakanlıkça da görülmeli.
5-    Son çıkan yönetmeliğe de alınmış. Milli eğitim müdürlüklerinin okul kantin gelirlerine salınan %20’lik hortumlar kesilmelidir. Aynı şekilde spor kulüplerinin gelirlerindeki hortumlar da kesilmeli.

5393 Sayılı Kanunda görevleri arasında tercihe bırakılmış olup “…yapabilir”  ifadesine rağmen her dilenciliğe gittiğimizde bizleri kapısından geri çevirmeyen, okullarımıza milli eğitim müdürlüklerinden daha çok yardımda bulunan belediye başkanlarımıza, sponsorluk yapan, yardımlarını esirgemeyen  gönlü zengin hayırsever vatandaşlarımıza ve sessiz çoğunluğun sesi olan, sesimizi duyuran memurlar.biz sitesi yetkililerine  “TEŞEKKÜR”  ediyoruz.

OKUL YÖNETİCİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ
OY-DER
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.