Okullarda Pkklı Öğretmenler Var

Okullarda Pkklı Öğretmenler Var

Kamuoyunda Şubatçılar olarak bilinen gruptan bu kez farklı bir çıkış geldi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in bir televizyon programındaki açıklamalarından hareketle kurulan sitede Okullarda Pkklı Öğretmenler Var Şubatta Atama Yapılsın denildi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, 27 Ocak 2012 tarihinde Habertürk'ün “Basın Kulübü” programında Güneydoğu'daki ücretli öğretmenlerle ilgili kullandığı:

"Oraya gönderdiğimiz öğretmenler ayrıldıkları zaman, onların yerine ben ücretli öğretmen almak durumunda kalıyorum, ve ücretli öğretmenlerin pek çoğu PKK tarafından yönlendiriliyorlar, ve sınıflarımıza PKK'lı öğretmenleri almak durumunda kalıyoruz, PKK'yı destekleyen öğretmenleri.
Sunucunun bu konuyu biraz açmasını istemesi, ücretli öğretmenlerin PKK etkisi altında nasıl kaldığını sorması üzerine Ömer Çelik şunları söyledi:
Tahmin edebilirsiniz. Eğer yerel kaynaklara müracat etmişseniz, yerel kaynakların bir çoğu, mesela Hakkari'de, mesela Şırnak'ta, mesela Van'da, PKK'nın etkisi altında kalabilir. Sizin buradan gönderdiğiniz kadrolu öğretmeniniz, o etki altında kalmayacaktır." ifadeler Şubatçıları harekete geçirdi.
okuldapkk.blogspot.com adlı sitede toplanan öğretmen adayları şu bildiriye destek verilmesini istedi.
 
Türk Halkı Olarak Sayın Başbakanımıza ve Yeni Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'ya Sesleniyoruz!
 
2013 Şubat ayında yapılan özür grubu yer değiştirmelerinden sonra doğuda zaten var olan öğretmen açığı daha da artmış ve boşalan kadrolara öğretmen ataması yapılmamıştır. Bu açıklar ise ücretli öğretmenlik uygulamasıyla doldurulmaktadır. Bu uygulamada, eski Milli Eğitim Bakanı sn. Ömer Dinçer'in ifade ettiği şekliyle PKK sempatizanları okullara yerleşmekte ve öğretmenlik mesleğiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişiler öğretmen olarak atanmaktadır.
 
Türk halkının, PKK'nın okullara girip örgüt propagandası yapmasına göz yummayacağı açıktır. Eğitimde yapılan hatanın sonucu çok büyük olur ve telafisi çok güçtür. Her şey zihinde başlar.
 
Bu yüzden Türk halkı olarak hükümetimizi duyarlılığa davet ediyoruz. Tek bir gün bile kaybedilmeden gerekli çalışmalar başlatılmalıdır. 11 yıldır Şubat ayında yapılan atamalar bu yıl halen yapılmamıştır.
 
Siz de bu çağrıyı destekliyorsanız lütfen desteklediğinizi belirtiniz. 
 
ALLAH vatanımızı ve milletimizi sapkın ideolojilerden ve oluşumlardan muhafaza etsin.
#okuldaPKK
Bildiriyi yayınlayan sitenin herhangi bir siyasi oluşumu ya da grubu kesinlikle temsil etmediği açıklamada  Bu Türk halkının bir çağrısıdır. Hükümetimizin, eğitim gibi hayati bir konuyu PKK yandaşlarına bırakmayacağına inanıyor ve derhal bir çözüm getirilmesi çağrısında bulunuyoruz. denildi. www..kamuajans.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum