Okullarda Rahat-Hazır Ol Komutu Değişti

Okullarda Rahat-Hazır Ol Komutu Değişti

Okullarda Rahat-Hazır Ol Komutu Değişti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), hazırladığı yeni müfredata göre, “Rahat-hazır ol” komutu yerine, bundan sonra “Lütfen dikkat” komutu kullanılacak. 

MEB, müfredat seminerlerinde öğretmenlerden bu yıl itibarıyla derslerde öğrencilere “Rahat-hazır ol” komutu vermeyeceklerini, bunun yerine “Lütfen dikkat” ifadesini kullanacaklarını belirtti. 

MEB, İstiklal Marşı ve saygı duruşunda da öğrencilere 'lütfen dikkat' olarak seslenilecek

Eğitim İş Genel Sekreteri Ebru Sungar, yeni uygulamalara tepki gösterdi. Ebru Sungar, çağdışı eğitim programının kabul edilmeyeceğini vurgulayarak; “Beden eğitimi derslerinde ‘rahat-hazır ol’ komutunun yerine ‘lütfen dikkat’ komutunun getirilmesi ile demek ki İstiklal Marşı ve saygı duruşunda da artık bunlar olmayacak. Yakında beden eğitimi dersini de kaldırabilirler.

Eğitim-İş sözde ‘yeni müfredat’ adı altında bilimi, sanatı, sporu yok sayan, çağ dışı öğretim programını, içinde Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri olmayan bir müfredatı asla kabul etmeyecektir. Gerici müfredatı ‘varlık nedeni’ sayan milli eğitim müdürlerinin tehditlerine de karnımız tok.

Bizim varlık nedenimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olan aklı ve vicdanı hür bir neslin sorumluluğudur. Geriye atacak bir adımımız dahi yoktur”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum