okullardan  ‘Kutlu Doğum Haftası’ Etkinliklerini Kaldırdı

okullardan ‘Kutlu Doğum Haftası’ Etkinliklerini Kaldırdı

okullardan ‘Kutlu Doğum Haftası’ Etkinliklerini Kaldırdı

2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığının iş takvimine giren “Kutlu Doğum Haftası” iki yıl sonra 2017’de iş takviminden çıkarıldı.

Son yapılan planlamaya göre bu yıl okullarda, Nisan ayı içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanan kutlu Doğum Haftası kutlanmayacak, bu haftaya yönelik etkinlikler düzenlenmeyecek.

Kutlu Doğum haftası etkinlikleri il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla, kurumlarda görevlendirilen komisyonlar aracılığıyla düzenlenmekteydi.

Etkinlikler 2015’te MEB merkez teşkilatı tarafından yapılmış, tüm okullarda gerçekleştirilecek faaliyetlerin sorumluluğu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne verilmişti.


 Milli Eğitim Bakanlığı, Kutlu doğumu diğer devlet kurumları gibi her sene Nisan ayı içerisinde kutluyordu. Kutlu Doğum Haftası, Hz. Muhammed’in hayatının anlatılmasının amaçlandığı ve doğum gününün kutlandığı hafta olarak bilinmekteydi. 

KUTLU DOĞUM TAKVİMDE YER ALMADI 

MEB’in 2017 takviminde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yer almadı. 
Bu planlamaya göre okullarda 2017 yılı içinde herhangi bir Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlenmeyecek, bu hafta kutlama programlarında yer almayacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.