OKULLARLA İLGİLİ FLAŞ KARAR!

OKULLARLA İLGİLİ FLAŞ KARAR!

OKULLARLA İLGİLİ FLAŞ KARAR!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyaya yayıldı. Salgının merkezi haline gelen ABD'nin New York eyaletinde kapanan okullarla ilgili yeni bir karar alındı.

 

Çok sayıda ve ve ölüm sonrasında koronavirüsün merkezi haline gelen ABD’nin New York eyaletinde koronavirüs nedeniyle okulların bu dönem sonuna kadar kapalı kalacağı duyuruldu.

Cuomo, düzenlediği basın toplantısında, ”Okulları, çocuklarımızı, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi güvende tutacak şekilde bu dönem açmamız mümkün değil.” dedi.

Vali Cuomo, yaz okulları konusunda ise bu ay sonunda bir karar verileceğini belirtti.


 
Okulların kapanması New York’ta 4 milyondan fazla öğrenciyi etkileyecek.

ÖLÜ SAYISI İLK KEZ DÜŞTÜ
New York’ta virüs nedeniyle ölenlerin sayısının ise ilk kez 300’ün altına düştüğünü ve son 24 saatte 289 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Cuomo, vaka sayısı düşmeye başlasa da rakamların hala yüksek olduğunu söyledi.

KORONAVİRÜS AİLE İÇİ ŞİDDETTİ ARTIRDI
Cuomo, eyalette aile içi şiddetin artışına da dikkati çekerek, karantina nedeniyle martta aile içi şiddetin yüzde 15, nisanda ise yüzde 30 arttığını kaydetti.

ABD’de salgının merkezi haline gelen New York’ta 18 binden fazla kişi Kovid-19 yüzünden hayatını kaybederken, vaka sayısı da 300 bini geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.