Olimpiyat ve Yaz Oyunları İçin 600 Personel Alınacak

Olimpiyat ve Yaz Oyunları İçin 600 Personel Alınacak

Olimpiyat ve Yaz Oyunları İçin 600 Personel Alınacak


Erzurum 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali organizasyonunda en fazla 200 personel, Samsun 23. Yaz Deaflympics Oyunları organizasyonunda ise en fazla 400 personel alınacak. Ayrıca her iki organizasyon için 1’er genel koordinatör alınacak. 23 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede; Olimpiyat ve Yaz Oyunları için istihdam edilecek personelin çalışma şartları ve maaşları hakkında da bilgi verildi.

Genel koordinatöre, sözleşmeli personel tavan ücretinin en fazla beş katı, diğer personele en fazla iki katı sözleşme tutarı üzerinden ücret ödenebilecek. Genel koordinatörün görev süresi, organizasyon tarihinden bir yıl öncesinden başlayacak ve organizasyonun bitim tarihinden sonraki altı aylık tasfiye süreci sonuna kadar devam edecek.
Organizasyonda görevlendirilecek diğer yerli ve yabancı personelin; organizasyon tarihinden bir yıl öncesinden başlatılmak üzere; %10'u ilk üç ayda, %10'u ikinci üç ayda, %80'i ise sonraki altı ayda göreve başlatılır ve organizasyonun sona erdiği tarihe kadar çalıştırılabilir. Sözleşmeli personelin %20'si, organizasyonun bitiminden sonraki altı aylık sürede tasfiye işlemlerinde çalışmaya devam edebilir. 

 

Kararnamede yapılacak olan 600 personel alımının nasıl gerçekleştirileceği hakkında da bilgi verildi. Personel alımı, genel koordinatörün belirlenmesi sonrasında, genel koordinatörlüğün takdiriyle belirleneceği ifade edildi.

erzurum.jpgsamsun.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.