Önemli KİT Taşeron ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

Önemli KİT Taşeron ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

Önemli KİT Taşeron ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

 Ergün Atalay Kıdem Tazminatı, taşeronlar ve KİT konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) 108. Uluslararası Çalışma Konferansı’na katılan ve burada önemli bir konuşma yapan Atalay, işçilerin dünyasına dair yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti.

İŞ KAZASI VE ÖLÜMLER
İş kazalarına değinen Atalay, ülkemizde iş kazaları sonucu her gün 4 işçinin öldüğünü vurgularken, artık iş kazaları ve kazalara bağlı ölümlere son verilmek zorunda olduğunu vurguladı.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de kuralsız ve esnek çalışma şartlarının yaygınlaştığına dikkat çeken Atalay, esnekliğin işsizlik ve yoksulluğa çare olmadığını, asıl çarenin ise iş dostu yatırımların artması ve insan onuruna yaraşır çalışma şartları olduğunu söyledi.

KIDEM, TAŞERON VE KİT AÇIKLAMASI
Türkiye’nin son haftalardaki tartışma konuları arasında yer alan kıdem tazminatına da değinen Atalay, bu tazminatın çalışanın emeğinin karşılığı olduğunu, bu haktan vazgeçmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Türkiye’de alt işveren ilişkisinin hem kamuda hem de özelde daima sorun olduğunu dile getiren Atalay, taşeron işçilerin kadroya alınmasının bu sorunun çözümüne dair olduğunu ve Türkiye’deki işçi hareketinin önemli bir başarısı olduğunu söyledi.

Bu duruma rağmen KİT’lerde çalışan işçilerin hala kadro alamadığını vurgulayan Ergün Atalay, tüm taşeronların da sözleşmeden ve sendikal haklardan tam olarak faydalanamadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.