Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı

Türkiye'de ormanlık alanların azalması ve su problemlerinin artması ile Bakanlık harekete geçti. Nitelikli personel alımları ile pek çok yatırım yapıldı ve barajların sayısı artırılarak şehirlerde su problemlerine çözüm bulundu.

Bundan 4 - 5 sene öncesine kadar Büyükşehirler başta olmak üzere pek çok şehirde su problemi bulunmaktaydı ancak yapılan son açıklama ile Türkiye'nin dört bir yanında su bulunduğu ve bu yazın su sıkıntısı çekilmeyeceği belirtilmişti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı her sene yüzlerce kişiye Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlarla iş vermektedir. Her ne kadar personel alım sayısı oldukça azda olsa nitelikli eleman alınmaya çalışılmaktadır.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı resmi açıklamasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesinde çalışmak üzere 6 personelin alınacağı belirtildi.
Söz konusu başvurular 25 Mayıs 2016 tarihi ile son bulacaktı ancak Bakanlık yaptığı yazılı uyarı ile sürenin 3 Haziran'a kadar uzatıldığını bildirdi.

Başvuru yapan adaylar sınava tabii tutulacak ve sınavdan başarılı olanlar Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı sözleşmeli personel olarak çalışacak. Başvuruların olumlu veya olumsuz çıktığı ise 8 Haziran 2016 tarihi ile ormansu.gov.tr üzerinden duyurulacak. Başvuruları kabul edilen adaylar 13 Haziran ile 24 Haziran arasında E-Sınavlara tabii tutulacak ve sınavlardan başarılı olanlar kuruma personel olarak alınacak Başvuru süresinin uzatılması nedeniyle; Sınava katılacakların listesi Kurumun internet sitesinde (www.ormansu.gov.tr) 08/06/2016 tarihinde ilan edilecektir.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum