Ortak canlı yayının en büyük eksiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT

Ortak canlı yayının en büyük eksiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT

Ortak canlı yayının en büyük eksiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın katıldığı, İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünü üstlendiği ortak canlı yayının en büyük eksiği, seçimi doğrudan etkileyecek nüfusa sahip EYT idi! Bu konu, atılan binlerce tweete rağmen Küçükkaya tarafından adaylara sorulmadı 

Elbette ki yerel yöneticilerin emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini kökten çözme gibi bir yetkisi yok ancak EYT, yerel seçimlerde ekonominin ardından AKP’nin İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde seçim kaybetmesinde önemli etken.

İstanbul’u kayıp olarak görmüyor AKP, seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi sonrası, bu seçimi alacağına inanıyor. “Seçimde hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oldu” diyerek, usulsüzlükler yapıldığını, oyların çalındığını düşünüyor. Lakin ortada bir gerçek var ki İstanbul’u daha önceki farklı oy oranlarıyla kazanmıştı.

Bu da gösteriyor ki AKP, İstanbul’da önemli derecede oy kaybına uğradı. Bunun başlıca sebepleri arasında ekonomi ve EYT var. İstanbul’daki EYT nüfusu 1 milyonun çok az üzerinde ancak aileleriyle birlikte EYT’nin seçime etkisi 3-4 milyon civarında. Yani EYT, en çok İstanbul’da etkili. Bundan dolayı ki AKP’nin adayı Binali Yıldırım, hükümetin “Gündemimizde yok” açıklamalarına rağmen, EYT’lilerin gazını almak adına “Sabırlı olun” açıklamaları yaptı defalarca.

EYT SYDD’yi partisi muhatap almazken randevularına cevap verdi. EYT’lilere ufak düzenlemeler noktasında teklifler sundu. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ise EYT’ye desteğini daha önce defalarca açıkladı, bunu bir video ile de duyurdu. İmamoğlu, EYT’yi de kapsayan bir söz de vererek işsiz vatandaşların GSS katkı payının Büyükşehir Belediyesince karşılanacağını kaydetti.

ADAYLARIN SÜRESİ KISITLIYDI

İstanbul’daki mitinglerinde katılım sayısı ile rekorlar kıran, toplantılar yapan, imzalar toplayan, iktidar yanlısı medyanın sansürüne rağmen seslerini duyurmayı başaran EYT’lilerin, dün tüm Türkiye’yi ekranlara kilitleyen Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın yönettiği, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın yer aldığı ortak canlı yayında gündeme gelmemesi talihsizlikti.

Günler öncesinden İsmail Küçükkaya’ya tweetler yağdırıp, EYT meselesinin de adaylara sorulmasını isteyen EYT’lilerin bu talebi, maalesef karşılık görmedi. Küçükkaya sormayınca, 3’er dakikalık konuşma hakları bulunan adaylar da bu meseleye girmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı olacak kişinin işsiz EYT’lilerin istihdamı noktasında bir çalışması olacak mı?

Bu sorulabilirdi mesela! Ya da EYT SYDD ile temas kuran Binali Yıldırım’ın o gün neler konuştuğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, EYT’lilerin sorunlarını aktarıp aktarmadığı da sorulabilirdi! Tüm EYT’lilerin hükümete karşı bir tavır aldığı söylenemez belki ancak çok ciddi oranda bir tavır alma durumu var ve bu seçimin kaderini etkileyecek kadar fazla! EYT’nin sesini tüm Türkiye’ye duyurulması noktasında bu canlı yayın bir şanstı!

Küçükkaya, binlerce talebi görmezden gelmeyip bu konuyu gündeme getirmeliydi, bu jesti bu insanlara yapmalıydı. kocaeli barış gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.