ÖSYM KPSS Türkiye Birincisi Bile Atanamadı

ÖSYM KPSS Türkiye Birincisi Bile Atanamadı

ÖSYM KPSS Türkiye Birincisi Bile Atanamadı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) geçtiğimiz dönemlerde Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı düzenlendi. Bu sınava katılan adaylardan Rengin Türk sınavda birinci oldu.

Ama ÖSYM sınav birincisi olması bile atamasına yetmedi!.. Akla liyatmı-mülakatmı? sorusunu akla getirdi!..

Cumhuriyet'ten Cüneyt Muharremoğlu'nun haberine göre, Türkiye birincisi olan Rengin Türk'ün ataması yapılmadı. İşte yaşanan olaylara dair detaylar, 

TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMAK ATAMASINA YETERLİ OLMADI


ÖSYM tarafından 5 Kasım 2018'de Eczacılık Uzmanlık Sınavı gerçekleştirildi. Bu sınava katılan Rengin Türk, almış olduğu 77.76 puan ile Türkiye birincisi oldu. Türkiye birincisi aday ise tercihini Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı olarak yaptı.

Rengin Türk tercihinin ardından ise 9 Kasım günü, tüm evrakını Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlığına gönderdi. Ege Ünversitesi evrak tesliminin ardından Türkiye birincisi olan adaya 25 Ocak tarihinde bir yazı gönderdi. Bu yazıda birinci olan adayın uzmanlık eğitimi için atamasının 657 Sayılı Kanunun 48. maddesi gereği yapılamadığı ifade edildi ve söz konusu kadroya atama yapılmasının uygun olmadığı açıklandı. Gelen bu yanıta itiraz eden adaya üniversite aynı cevabı verdi. 
Dava Açıldı

Türkiye Birincisi olan Rengin Türk yaşanan gelişmelere ilişkin dava açtığını duyurdu. Üniversite dava yürütmesinin durdurulmasını isterken Rengin Türk'ün avukatı tarafından hazırlanan dava dilekçesinde şu ifadeler kullanıldı. 

"Müvekkil 657 Sayılı Kanun kapsamında kendisine uygulanabilecek tüm şartları taşıyor. Güvenlik soruşturmasına ilişkin evrak da idareye sunuldu. Çok zor olan bir sınavda Türkiye 1.'si olan müvekkilin atamasının yapılmaması usul ve yasaya aykırı. Müvekkilin atamasının yapılması liyakat ilkesinin de bir gereğidir. Dava konusu idari işlem Anayasa'ya ve 657 sayılı kanuna da aykırı."

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum