ÖSYM Sınav Süreleri Uzadı ve Sınav Ücretleri Düşürüldü!

ÖSYM Sınav Süreleri Uzadı ve Sınav Ücretleri Düşürüldü!

ÖSYM Sınav Süreleri Uzadı ve Sınav Ücretleri Düşürüldü!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer yaptığı açıklamalarla adayların yüzünü güldürdü. 2018 Üniversite sınavları ile ilgili bir çok yeni gelişmenin haberini kamu oyuyla paylaştı.

Geçtiğimiz yıl 15 dakika kuralından dolayı bir çok öğrenci sorun yaşamıştı. Sınava geç gelmeleri nedeniyle sınava alınmayan öğrencilerin yaşadığı sıkıntılardan dolayı ÖSYM başkanı bu konu üzerinde yapılan değişiklikleri aktardı.   

15 Dakika Kuralı Kaldırılıyor

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Mahmut Özer 15 dakika kuralının kaldırıldığının müjdesini verdi. Bu açıklamaya çok sevinen üniversite adayları Haziran ayında yapılacak olan sınavda 15 dakika kuralına takılmadan sınavlarına beliritlen saatte girecekler.

Ayrıca bu 15 dakika kuralı ÖSYM'nin uyguladığı tüm sınavlar için geçerli olacak. Sınava giriş ve çıkış saatlerine bağlı kalarak girecekler. Yeni sisteme göre saat 10.00'dan sonra gelen hiçbir öğrenci sınava alınmayacak.

Üniversite Sınavlarının Ücreti Düşürülüyor Eski sınav sistemine göre  alınan 160 TL'lik sınav ücreti önümüzdeki yıl 120 TL'ye düşecek.

2 sınav için 60 TL+60 TL şeklinde olacak. Önümüzdeki yıl ÖSYM tarafından yapılan üniversite sınavının ücreti alınan son kararla düşürüldü.  Üniversite Sınav Süresi Uzatıldı ÖSYM başkanı Prof.Dr Özer üniveriste sınavının süresi uzatıldı.

Birinci sınav 100 dakika, ikinci sınav ise 160-200 dakika arasında olacak. Ancak son görüşmeler neticesinde sınav süreleri 180 dakika olabileceği de söyleniliyor. Yapılan değişikliklerin son hali önümüzdeki günlerde belli olacak. Sınav için başvurular Mart ayında yapılmaya başlanacak. 

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.