ÖSYM'den öğrencilere büyük uyarı

ÖSYM'den öğrencilere büyük uyarı

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 22 Nisan’da başlayan Lisans Yerleştirme Sınavlarına (2013-LYS) başvurular, 29 Nisan’da sona erecek.

Adaylar başvurularını internet ya da herhangi bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabilecek. Adayların 29 Nisan’da başvuru merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak, bu tarihten önce başvurularını tamamlamaları yararlarına olacak. Başvuru süresi uzatılmayacak.
ÖSYM sınav koordinatörlükleri, adayların hafta sonu da başvuru yapabilmelerini sağlamak amacıyla, 27 Nisan Cumartesi ve 28 Nisan Pazar saat 09.00 ile 17.00 arasında açık tutulacak.
ÖSYM sınav koordinatörlüklerinin adresleri ve telefon numaraları ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alıyor.
Başvuru işleminden önce sınav ücretinin yatırılmış olması gerekiyor. Sınav ücreti, kılavuzda belirtilen bankalar ile tüm PTT iş yerlerinden veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı veya banka kartı ile de yatırılabiliniyor.
Sınav ücretini yatırmış olmak, başvuru merkezinden yeniden şifre edinmek gibi işlemler, sınava başvuru için yeterli değil. Sınav ücreti yatırıldıktan sonra başvurunun bir başvuru merkezinden veya bireysel olarak internet aracılığıyla tamamlanmış olması gerekiyor.
Adayların, sınava başvuru işlemini tamamladıktan sonra en kısa süre içinde, başvuru bilgilerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor.
Başvuru merkezi olarak görev yapacak tüm birimler; Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri ile Sınav Koordinatörlükleri, adayların kısa sürede ve sorunsuz olarak başvuru yapmalarını sağlayacak tüm önlemleri alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.