Özel Kuvvetler Komutanlığı 200 Subay 500 Astsubay Alımı

Özel Kuvvetler Komutanlığı 200 Subay 500 Astsubay Alımı

Özel Kuvvetler Komutanlığı 200 Subay 500 Astsubay Alımı

1 Kasım 2016 Tarihinde Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre ilk defa TSK dışından personel alınacak. Başvuru şartları belli oldu.

Özel Kuvvetler Komutanlığı 'na 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınacak. Muvazzaf subaylığa başvuracak adayların en az lisans mezunu olması ve ilgili KPSS puan türünden en az 50 alması gerekiyor.

Astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olma ve ilgili KPSS puan türünden en az 50 alma şartı aranıyor. Başvurular 1 Kasım 2016 ile 30 Kasım 2016 tarihleri arasında

Muvazzaf Astsubaylığa Kimler Başvurabilir: Geçerli (en son yapılan) Kamu Personeli Seçme Sınavından “KPSSP93 ön lisans puanı” asgari 50 olmak, En az iki yıl süreli fakülte/yüksekokul bitirenlerden kanuni sebeplerle (Öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yapmamış olanlar, Askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip en az iki yıl süreli fakülte veya yüksekokulu bitirenler, 1076 sayılı Yedek Astsubay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamında yedek subay ve kısa dönem erbaş olarak askerlik hizmetini yapmakta olanlardan (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.) bu kılavuzda belirtilen genel ve özel başvuru şartlarını taşıyan erkek adaylar başvurabileceklerdir.

Muvazzaf Subaylığa Kimler Başvurabilir: Geçerli (en son yapılan) Kamu Personeli Seçme Sınavından “KPSSP3 Lisans Puanı” asgari 50 olmak, En az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokul bitirenlerden kanuni sebeplerle (Öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yapmamış olanlar, Askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte veya yüksekokulu bitirenler, 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamında yedek subay ve kısa dönem erbaş olarak askerlik hizmetini yapmakta olanlardan (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.) bu kılavuzda belirtilen genel ve özel başvuru şartlarını taşıyan erkek adaylar başvurabileceklerdir.

Özel Kuvvetler Komutanlığı 200 Subay alımı başvuru kılavuzu için Tıklayınız. Başvuru için Tıklayınız.
Özel Kuvvetler Komutanlığı 500 astsubay alımı başvuru kılavuzu için Tıklayınız. Başvuru için Tıklayınız.

Lise Mezunu 9 Bin Personel Alımı İçin Tıklayınız.

Lisans Mezunu 13 Bin Personel Alımı İçin Tıklayınız.

Önlisans mezunu 8 bin Memur Alımı ilanı için Tıklayınız.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.