Özel Okullar Derneği 5 bin öğretmen arıyor

Özel Okullar Derneği 5 bin öğretmen arıyor

Özel Okullar Derneği 5 bin öğretmen arıyor


Türkiye'de 200 bin atama bekleyen öğretmen adaylarına Türkiye Özel Okullar Derneği'nden iş teklifi geldi. Türkiye ÖZel Okullar Derneği Eş Başkanı ve Özel Doğan Koleji sahibi Cem Gülan, Türkiye Özel Okullar Derneği   bağlı okullarda görev almak üzere 5 bin öğretmen arandığını açıkladı.

 Türkiye Özel Okullar Derneği  dernek eş bakşanı Cem Gülan, özel okullar için 5 bin sınıf öğretmenin arandğını ifade etti. Gülan, özel okullar 2 bin 300 TL’den başlayıp iki yıl sonra 3 bin 500 TL kazanacak 5 bin sınıf öğretmeni arıyor. Ama maalesef öğretmen adaylarımız 657’ye tabi memur olmayı beklemeyi tercih edip bize başvurmuyor" açılamasını yaptı.

 5 bin sınıf öğretmeni aranıyor Dersanelerin özel okullara dönüştüğünü belirten Cem Gülan, özel okullarda 100 bin öğretmenin görev yaptığını söyledi. Kendilerinin acilen 5 bin sınıf öğretmenine ihtiyaç duyduklarını dile getiren Gülan,  " Bizim acilen 5 bin sınıf öğretmenine ihtiyacımız var. Her okulun 2-3 sınıf  öğretmeni talebi bulunuyor. Ama öğretmenler bize başvurmuyorlar" dedi. Maaşlar 2 bin 500 - 3bin 500 TL Özel okullarda sınıf öğretmeni olarak başlayacak öğretmenlerin maaşlarının iyi olduğunu ifade eden Gülan, "Bizde başlayan bir öğretmen 2 bin 500 TL maaş alacak. İki yıl boyunca deneyimli bir sınıf öğretmeniyle çalışacak, gözetiminde olacak.

 İkinci yılın sonunda da 3 bin 500 TL ve üstü maaş alacak." dedi. Öğretmenlerin 657 devlet memuru olma hayalinin işşiz olmaktan ağır baştığını ifade eden Gülan,"657 Kanunu’na tabi devlet memuru olma hayali işsiz olmaktan ağır basıyor. Şu anda 8 bin özel okul şiddetle sınıf öğretmeni arıyor. Kariyer konusunda ailelerin de çocuklarını bu konuda teşvik etmesi, özel okullarda çalışmaya yöneltmesi önemli bir etken olacaktır." açıklamasında bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum