Özür durumu Kılavuzunda DEĞİŞİKLİK!

Özür durumu Kılavuzunda DEĞİŞİKLİK!

2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunun 6.2.1. Maddesinde değişiklik yapıldı.


2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumundan Yer Değiştirme Kılavuzunun Tercihler başlıklı 6.2.1. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Öğretmenler, özürlerinin bulunduğu yerleşim yerindeki eğitim kurumları arasından 40 (kırk) tercihte bulunabileceklerdir. Ayrıca, 41 inci seçenek olarak il genelinde boş kalan eğitim kurumlarına atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.

28.08.2012 tarihinde yapılacak atamalarda tercih ettikleri eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenlere, bu atamadan sonra 29-31 Ağustos 2012 tarihlerinde (31.08.2012 günü saat 15.00’a kadar) özrünün bulunduğu il genelinde daha önce açık olarak ilan edilen ancak atama yapılamaması sebebiyle boş kalan eğitim kurumlarına atanmak üzere yeniden tercih hakkı verilecektir.

Bu şekilde tercih hakkı verilen öğretmenler, boş kalan eğitim kurumları sayısıyla sınırlı olmak üzere en fazla 40 tercihte bulunabilecekler, 40’tan fazla tercih yapılabilecek boş eğitim kurumunun öğretmenlerin tercihine sunulduğu illerde, öğretmenler 41 inci seçenek olarak boş kalan eğitim kurumlarına atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.

ESKİ KILAVUZ HÜKMÜson.jpg

6.2. Tercihler

6.2.1. Öğretmenler, yer değiştirmek amacıyla 40 (kırk) tercihte bulunabileceklerdir. Alanlarında atanabilecekleri 40’tan fazla eğitim kurumu bulunan öğretmenler, başvurularında belirttikleri tercihlerine atanamamaları durumunda 41 inci seçenek olarak atanmak istedikleri yerdeki boş normu bulunan eğitim kurumlarından birine atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.

6.2.2. Öğretmenlere, Bakanlıkça tanınan tercih haklarının ve seçeneğinin tamamını kullanmalarına rağmen hizmet puanı yetersizliğinden dolayı atanamamaları ve istekleri hâlinde aylıksız izin kullandırılacaktır.

6.2.3. Tercihine sunulan eğitim kurumlarından daha az sayıda tercih yapanlar ile tercih dışı atanmak istemeyen öğretmenler sadece tercihlerine atanabileceklerdir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum