Özür grubu atamaları 15 eylül tarihli olmalı

Özür grubu atamaları 15 eylül tarihli olmalı

Haziran ve Ağustos Aylarında Atanmalarına rağmen Eylül ayında göreve başlatılan Öğretmenler Özür grubu atamalarının da yılda bir keze indirilmesinden sonra eş durumu atamalarında mağduriyete uğradılar

İŞTE ADAYLARIN MEBE GÖNDERDİĞİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ:

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
Bakanlığınızca 2011 yılında yapılan öğretmen alımları sonucu 6 Temmuz 2011 tarihinde atamam yapılmış ancak Bakanlığınızca 2011 yılı Eylül ayından evvel göreve başlatılmam mümkün olmadığından 2011 yılı Eylül ayında göreve başlamış bulunmaktayım. Atama ve göreve başlama tarihinde senede iki defa özür grubu atamaları gerçekleştirilirken Bakanlık Teşkilatının yeniden yapılandırılması ile özür grubu atamalarının senede bir defa yapılması hükmü getirilmiştir.
Bakanlığınızın 13.12.2011 tarihli duyurusunda ‘Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili 14.09.2011 tarihli 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığın Teşkilat ve Görevleri hakkındaki Kanun Hükmündeki Kararnamede personele ilişkin hükümlerden atamayla ilgili 37. maddede belirtildiği üzere bakanlıkça belirlenecek özür grubuna bağlı yer değiştirmeler yaz tatillerinde yapılır hükmü uyarınca 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren 2012 Eylül ayında atamalar gerçekleştirilecektir. Ancak kanun hükmünde kararnamenin 2011’de yürürlüğe girmiş olmasından dolayı herhangi bir mağduriyete yol açmaması için gerekli tedbirler alınmıştır.’ Hükmü bulunmaktadır.
Bu hüküm içeriğindeki ‘mağduriyet’ kelimesinden kasıt 2011 yılı Haziran-Temmuz ve Ağustos ayında ataması yapılıp Eylül ayında göreve başlayan öğretmenlerin mağduriyeti olarak algılanmakta çünkü bugüne kadar özür grubu ataması ile ilgili bir sene bekletilmişken 31 Ağustos tarihi itibariyle adaylığının kaldırılması hükmü değişmediği taktirde bizler iki yıl bekletileceğiz. Konuyla ilgili taleplerimize rağmen bizleri ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama bakanlığınızca yapılmamıştır.
Yine Bakanlığınızın 2011 yılı Ağustos Özür Grubuna bağlı yer değiştirme kılavuzu incelendiğinde ‘Bakanlığımız kadrolarına 01/06/2011 ve 06/07/2011 tarihlerinde öğretmen olarak atanıp 01/09/2011 tarihinden sonra göreve başlayacaklarından, hâlen Bakanlığımız kadrolarında öğretmen olarak görev yapanların, eşlerinin atandığı yere yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için, Personel Genel Müdürlüğünün Atama Sonuç Ekranından alacakları çıktı ile Kılavuz’da belirtilen gerekli diğer şartları taşımaları kaydıyla başvuru yapabileceklerdir’ hükmü bulunmaktadır.
Bu hüküm gereğince 01/06/2011 ve 06/07/2011 tarihlerinde ataması yapılan ancak göreve başlatılmayan bizler Bakanlığınızca öğretmen olarak kabullenmiş bulunmaktayız ve öğretmen eşlerine görevde olmadıkları halde yer değiştirme işlemine başvuru hakkı tanınmıştır. Bu hüküm mağduriyetlere sebebiyet vermemek adına düzenlenmiş ise şu anda da mağduriyetlere sebebiyet vermemek adına bizlere de 2012 yılı Eylül ayında yapılması düşünülen özür grubu yer değiştirme işlemlerine başvuru hakkının tanınmasıdır. Atandı belgesi ile göreve başlamayan bir şahsın öğretmen eşine 2011 Ağustos ayında yer değiştirme imkanı tanınıp o şahıs bakanlığınız tarafından öğretmen olarak kabul ediliyor ise o şahsa 2012 Ağustos ayından itibaren de özür grubu yer değiştirme işlemlerine başvuru hakkı tanınması Anayasa’nın eşitlik ilkesinin gereği olmalıdır.
Her ne kadar özür grubu atamalarının Eylül ayında yapılacak olması bizlere umut ışığı olmuşsa da yukarıda da izah ettiğim gibi tatmin edici bir açıklamanın bulunmaması bizleri endişelendirmektedir. Oysa ki mağduriyetlerin giderilmesine yönelik yapılacak bir açıklama ile bu durumda bulunan öğretmenlerin performansı artacak, bu performans öğrencilere de olumlu bir şekilde yansıyacaktır.
Yine aksi bir durumda konunun Hukuk çerçevesine taşınması tarafımca vazgeçilmez bir unsur olduğundan, ülkemizdeki dava süreleri de dikkate alındığında, 2012 özür grubuna bağlı yer değiştirme kılavuzu beklenildiği taktirde hukuki davanın eğitim öğretim yılı içerisinde bizlere göre olumlu sonuçlanması halinde, Sayın Bakanımızın ifadesiyle, sene içerisinde öğrencinin öğretmeni değişecek, bu durumda da öğrenciler mağdur olacaktır.
Yine Anayasa’da aile bütünlüğü güvence altına alınmış, ‘Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar.‘ şeklinde hüküm kurulmuş, bu çerçevede diğer kurumlardaki memurlar aday durumda iken dahi eş özrü atamasından faydalanabilmekte iken bizlerin bir yıl daha mağdur edilebilecek durumda bırakılması aile yapısına vurulacak darbeden farksız olmayacaktır.
Tüm bu hususlar dikkate alınarak mevcut yönetmelikte bulunan 31 Ağustos tarihi itibariyle adaylığının kaldırılacak olması ibaresinin 2011 yılı Eylül ayında göreve başlatılan biz öğretmenlerin 2012 yılı Eylül ayında yapılacak olan özür grubu atamalarına başvuru hakkını kapsayacak şekilde değiştirilip değiştirilmeyeceği, 2012 yılı Eylül ayında yapılacak olan özür grubu atamalarında hangi tarihin baz alınacağı yönünde tarafıma yazılı cevap verilmesi hususu saygılarımla arz ve talep olunur.

MEMURLARA HABER.COM - ÖZEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum