Para Pul Oldu: Memura Ek Zam Verilmeli

Para Pul Oldu: Memura Ek Zam Verilmeli

Para Pul Oldu: Memura Ek Zam Verilmeli

TALİP GEYLAN: KAMU GÖREVLİLERİNE EK ZAM VERİLMELİDİR

Ekonomik gelişmeler ve enflasyon rakamlarını da değerlendiren Genel Sekreterimiz Talip Geylan, “Ek zam talebimiz derhal karşılık bulmalıdır” dedi.

Eylül ayı enflasyon rakamları açıklanmış, milyonlarca memur ve memur emeklisi için ise şimdiden daha yılın tamamlanmasına 3 ay varken enflasyon farkı oluşmuştu. Tüketici fiyat endeksi Eylül ayında (TÜFE) aylık %6,30 artmıştı.

Geylan "Toplu sözleşme görüşmelerinde talimatla yüzde 3, 5’e imza atan beceri ve öngörü fukaraları sayesinde tarihimizde ilk kez maaş zammının 3,5 katı enflasyon farkı alacağız"

Kamu çalışanları açısından oluşan enflasyon farkına Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan farklı bir bakış açısıyla değerlendirme geldi.


TARİHİMİZDE İLK KEZ MAAŞ ZAMMININ 3,5 KATI ENFLASYON FARKI

Geylan kamu çalışanlarına hemen ek zam verilmesi gerektiğine değindiği açıklamasında "Toplu sözleşme görüşmelerinde talimatla yüzde 3, 5’e imza atan beceri ve öngörü fukaraları sayesinde tarihimizde ilk kez maaş zammının 3,5 katı enflasyon farkı alacağız." dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Bitlis İl Temsilciliği binasının açılış töreninde konuştu.

"KAMU GÖREVLİLERİ BİR KEZ DAHA KAYBETTİ"

Geylan, “Son dönemde yaşana ekonomik sıkıntılar ve geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon rakamları kamu görevlileri ve emeklilerimizin yine ve bir kez daha kaybettiklerini gözler önüne sermiştir.
NASIL BİR TARİHİ BAŞARI OLDUĞU ORTADADIR

Toplu sözleşme görüşmelerinde talimatla yüzde 3, 5’e imza atan beceri ve öngörü fukaraları sayesinde tarihimizde ilk kez maaş zammının 3,5 katı enflasyon farkı alacağız. Masada tarihi başarı diyenlerin nasıl bir tarihi başarıya imza attıkları ortadadır!

EK ZAM TALEBİ BİR AN ÖNCE KARŞILIK BULMALI

Yaşanan bu ekonomik gelişmeler karşısında Türkiye Kamu-Sen olarak gündeme taşıdığımız EK ZAM talebimiz bir an önce karşılık bulmalı ve kamu görevlilerimizin ve emeklilerimizin kayıpları telafi edilmelidir. Verilecek ek zammın aynı zamanda ekonomiye de dolaylı yollardan katkı sağlayacağı unutulmamalıdır. Ek zam konusunda bir an önce adımlar atılmalı, geciktirilmeden hayata geçirilmelidir.” dedi.

SGK Rehberi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.