Polis Alımlarına KPSS Düzenlemesi Geldi

Polis Alımlarına KPSS Düzenlemesi Geldi

Polis Alımlarına KPSS Düzenlemesi Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS Puanının düşürülmesini isteyen adaylara cevaben " bu puanı aşağılara çekersek şuan 10 bin polis alımına yapılan başvuru sayısı 300 bin iken bu rakam 400 binlere çıkacak" ifadelerini kullanmıştı.

KPSS puanı lisans mezunu adaylar için 60, önlisans mezunu adaylar için 65 olarak uygulanıyor. İlerleyen dönemlerde yeterli sayıda başvuru olmaması halinde polis alımlarındaki KPSS şartı en az 5'er puan düşecektir.

YAPILAN DEĞİŞİKLİK MADDESİ

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren POMEM yönetmeliğine eklenen madde şöyle;

"Adayların KPSS taban puanı Bakanlık onayıyla belirlenir. İlan edilen KPSS taban puanına göre yeterli sayıda başvurunun olmadığı durumlarda, taban puanı Bakanlık onayıyla değiştirilebilir."

PAEM yönetmeliğine eklenen madde ise şöyle;

"Emniyet mensubu olmayan adayların KPSS taban puanı ve puan türü Bakanlık onayıyla belirlenir. İlan edilen KPSS taban puanına göre yeterli sayıda müracaatın olmadığı durumlarda, taban puanı Bakanlık onayıyla değiştirilebilir. "

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da ifade ettiği gibi 10 bin polis alımı yapılan ilanlara 300 bin civarında başvuru bulunuyor. Bir sonraki polis alım ilanlarına yine yüzbinlerce kişi başvuru yaparsa KPSS Puanı düşmeyecektir ancak yeterli başvuru olmaz yada başvuru yapan adaylar arasından yeteri kadar polis adayı elenemezse o zaman İçişleri Bakanlığı Resmi Gazete'de yayınlanan değişilik neticesinde elde ettiği takdir yetkisi ile KPSS Puanını düşürebilir

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.