Polis ARTIK Tabletle ifade alacak

Polis ARTIK Tabletle ifade alacak

Emniyet Genel Müdürlüğü hırsızlık, dolandırıcılık, yankesicilik, kapkaç gibi asayiş olaylarının hızla çözümü ve mağdurların polis merkezlerine gelerek zaman kaybının önlenmesi için asayiş birimlerine yeni nesil tablet bilgisayarlar alacak.

Olay ihbarında ekip tabletini de alarak mağdurun bulunduğu yere gidecek. Burada ifade alınarak olay fezlekesi oluşturulacak. Bluetooth teknolojisi ile ekip otolarına konulacak küçük yazıcılardan ifadenin çıktısı alınarak mağdur vatandaşa imzalatılacak. Proje kapsamında bu yıl içinde 9 bin tablet alınması planlanıyor. Projenin pilot uygulaması İstanbul, Ankara'da yapılacak.Üst düzey bir emniyet yetkilisi, "Suç mağduru vatandaş bir de polis merkezine gidip gelmekle uğraşıyor. Amacımız vatandaşı en kısa sürede olayın sıkıntısından uzaklaştırmak." dedi.
 
COPLAR KARBON OLACAK
Öte yandan EGM asayiş polisine düşündüğü ve pilot uygulama başlattığı teleskopik çelik copdan gelen tepkiler üzerine vazgeçti. bunun yerine yine teleskopik özelliğe sahip daha hafif ve yumuşak yapıdaki karbondan oluşan cop kullanma kararı aldı. Böylece ağır yaralanma riski ortadan kalkacak. Emniyet ayrıca yine asayiş polisi için daha hafif ama daha dayanıklı çelik yelek kullanmak için harekete geçti. Yeni çelik yelekler özel bir kumaştan yapılacak ve diğerlerinden yaklaşık 8 kilo hafif olacak.BUGUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.