Polis Eşleride MEB Mağduru OLDU!

Polis Eşleride MEB Mağduru OLDU!

Öğretmenlerin özür grubu eş özrü atamalarında öğretmen eşleri polis eşlerinin tayini çıktığı yere boş yer yok diye gelemiyor.

Tayin istemede son 3 gün.İlk defa uygulanan bu uygulama ile binlerce polis memuru mağdur durumda...
mebbb.jpg
Sınıf öğretmenleri Bitlis,Hakkari,Kastamonu,Tekirdağ, Şanlıurfa, Şırnak ve Iğdır dışında il tercih edemeyecekler.Bu durum tayin yeri başka yere çıkan polisleri mağdur etmektedir.Uygulama ile il içi yer değiştirmelerde yerleşecek kurum bulamayıp norm fazlası konumuna düşen sınıf öğretmenleri, iller arası yer değiştirmelerde de yerleşecek kurum bulamayacak ve yer değiştiremeyecek.


...Uygulama dolayısıyla binlerce polis memuru eşlerinden ayrı bir yerde görev yapacaktır.Bu uygulama anayasanın 41.maddesine aykırıdır.Anayasanın 41.maddesi aile bütünlüğünün korunmasını esas alırken ne yazık ki M.E.B binlerce insanın hüsran yaşamasına neden oluyor.Emniyet Yetkililerin bu konuda bir çalışma yapması gerekmiyor mu? İnsan Haklarına aykırı olan bu uygulamadan dolayı binlerce polis çözüm beklemektedir.Bu mağduriyetin giderilmesi için askeri yetkililerin M.E.B ile görüştüğünü biliyoruz.Sayın E.G.M yetkililerinin bu konuda çalışma yaparak personelinin aile bütünlüğünün bozulmaması için elini taşın altına koymasını ümit ediyoruz...


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum